Πού τρώμε τα πιο κολασμένα πεϊνιρλί στην Αθήνα

Εφτά προτάσεις που θα σε κάνουν φανατικό οπαδό

Αν μας ζητούσαν μία παιδική, γευστική μας μνήμη αυτή θα ήταν σίγουρα ένα αφράτο και πλούσιο σε γέμιση πεϊνιρλί.

Κάπως έτσι, λοιπόν, αναζητήσαμε τα καλύτερα της πόλης για να συγκρίνουμε τις γεύσεις τους με εκείνες που είχαμε κρατήσει στο μυαλό μας.

Ακαταμάχητα και σίγουρα απολαυστικά, τα πεϊνιρλί που ακολουθύν θα ξυπνήσουν και σε εσάς μνήμες από τα παλιά, ταξιδεύοντάς σας πίσω στο χρόνο.

Για τους λάτρεις της παράδοσης

  • Ελευθεριάδης

Ο φημισμένος Ελευθεριάδης στη Δροσιά, ψήνει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε καθημερινή βάση αφράτο πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές και σας καλεί να το δοκιμάσετε για να το συμπεριλάβετι κι εσείς –όπως συμβαίνει με όλους όσοι το επισκέπτονται– στα κορυφαία της Αθήνας.

Σε ποικίλες παραλλαγές, με αυγό και κασέρι, κασέρι και φρέσκο βούτυρο, κασέρι, ζαμπόν, μπέικον, κιμά λουκάνικο και αυγό, κασέρι, παστουρμά, σουτζούκι και αυγό κ.α. η επιλογή σας θα είναι σίγουρα δύσκολη.

Εκτός από πεϊνιρλί στον κατάλογό του θα βρείτε καλτσόνε, πίτσες, φουρνοπατάτες, σκορδόψωμα, ομελέτες κ.α.

Πληροφορίες

Σολωμού 26, Δροσιά, τηλ. 210 6229003

  • Πεϊνιρλί Ιωνίας

Για πεϊνιρλί στο κέντρο της Αθήνας ένας είναι ο προορισμός: Πεϊνιρλί Ιωνίας. Στην περιοχή της Πανόρμου, πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία αναφοράς των λάτρεών του.

Σωστά ψημένο σε ξυλόφουρνο το ζυμάρι του γεμίζεται με διάφορες γεύσεις για να προσφέρει ένα άκρως απολαυστικό και χορταστικό σνακ.

Με τυρί και ένα μόνο υλικό (παστουρμάς, κιμά, ζαμπόν, μπέικον), για χορτοφάγους μόνο με λαχανικά ή σπέσιαλ (με τυρί, ζαμπόν ή μπέικον, μανιτάρια, ντομάτα, πιπεριά), ξεχωρίζει για τις γενναίες μερίδες του αλλά και τα πλούσια υλικά που καλύπτουν την ζύμη του.

Μάλιστα, εδώ σας ρωτάνε αν το προτιμάτε με βούτυρο ή χωρίς.

Πληροφορίες

Πανόρμου 3, τηλ. 210 6462854

  • Τεχλικίδης - Πευκάκια

Η μυστική συνταγή του πεϊνιρλί Τεχλικίδης στη Δροσιά, μας γυρίζει πίσω στο χρόνο στο 1936 όταν ο παππούς Τεχλικίδης την έφερε από τον Πόντο.

Οι φανατικοί οπαδοί του το επιλέγουν για την αφράτη ζύμη του, καθώς και για τους διάφορους γευστικούς συνδυασμούς του.

Με κιμά, σουτζούκι, παστουρμά ή αυγό, όπως και να το προτιμήσετε θα συνειδητοποιήσετε ότι ένα δεν είναι ποτέ αρκετό.

Στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, ποντιακούς παραδοσιακούς μεζέδες καθώς και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Πληροφορίες

Αργοναυτών Κομνηνών 13, Δροσιά, τηλ. 210 6229002, www.techlikidispeukakia.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com