Καμίνης: Δεν θα αφήσουμε τα Εξάρχεια στην τύχη τους

Συνολικό σχέδιο αναβάθμισης των Εξαρχείων ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τη βούληση του δήμου Αθηναίων να μην αφεθεί στην τύχη η περιοχή των Εξαρχείων, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή την πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Ο κ. Καμίνης καταδίκασε την επίθεση και κατήγγειλε ότι στην περιοχή «το κοινό έγκλημα έχει καταφέρει να διασταυρωθεί με την πολιτική βία». Στα Εξάρχεια, είπε, απαιτείται «συνολικό σχέδιο τώρα». « Όχι μόνο ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας, σε μία περιοχή που διακρινόταν για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αλλά ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, η οποία πλέον» σημείωσε «δεν έχει τράπεζες, δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και σε λίγο κινδυνεύει να μην έχει ούτε σούπερ μάρκετ».

Ο επικεφαλής της « Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός, είπε, ότι η επίθεση κατά των αστυνομικών « δίνει τροφή σ΄όσους απεργάζονται αντιδημοκρατικά σχέδια για τα Εξάρχεια».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας» Νίκος Σοφιανός, κάλεσε το δήμαρχο να καταρτίσει ο δήμος δικό του σχέδιο με παρεμβάσεις που μπορεί να υλοποιήσει.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» Βασίλης Καπερνάρος, επισήμανε στο δήμαρχο ότι δεν μπορεί να καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα να καταδικάζει την καταστολή αυτών των ενεργειών.