Τις επόμενες ώρες η σορός του πρέσβη Αμοιρίδη στην Ελλάδα

Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό της από το Ρίο στην Ελλάδα, ώστε να κηδευτεί στην πατρίδα του

Ταυτοποιήθηκε την Κυριακή και επισήμως η σορός του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, που δολοφονήθηκε από την σύζυγο του και τον εραστή της.

Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό της σορού από το Ρίο στην Ελλάδα, ώστε να κηδευτεί στον τόπο καταγωγής του.

Η σορός αναμένεται να αναχωρήσει από την Βραζιλία την Τρίτη ή την Τετάρτη και στο αεροδρόμιο του Ρίο θα βρίσκεται τιμητικό άγημα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής", δικαστικές και αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητηθεί η έκδοση της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα και του 29χρονου αστυνομικού Σέρζιο Μορέιρα στην Ελλάδα. Ομως, το πιο πιθανό είναι να αρνηθούν οι Αρχές της Βραζιλίας καθώς τόσο η Φρανσουάζ όσο και ο Μορέιρα είναι Βραζιλιάνοι υπήκοοι.

Ο 59χρονος πρέσβης βρέθηκε νεκρός στις 30 Δεκεμβρίου και ενώ ήταν αγνοούμενος για πέντε ημέρες. Η σορός του βρέθηκε απανθρακωμένη, μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει για τις μετακινήσεις του στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου.

Η σορός του 59χρονου διπλωμάτη ήταν απανθρακωμένη σε τέτοιο βαθμό που ήταν αδύνατον να ταυτοποιηθεί μέσω της οδοντοστοιχίας. Γι' αυτόν τον λόγο απεστάλη στη Βραζιλία δείγμα γενετικού υλικού από την 95χρονη μητέρα του διπλωμάτη, ώστε να καταστεί δυνατή -μέσω της μεθόδου του DNA- η ταυτοποίησή της.