Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Φλόριντα: Νεκροί και τραυματίες

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ βρίσκεται στα χέρια των αρχών

Οκτώ άνθρωποι που δέχτηκαν πυρά τραυματίστηκαν, ενώ 5 έχασαν τη ζωή τους έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φλόριντα, Fort Lauderdale-Hollywood, σήμερα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Ο ένοπλος που φορούσε μια μπλούζα με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων και άνοιξε πυρ βρίσκεται στα χέρια των αρχών, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, δεν φέρεται να είπε τίποτα την ώρα του περιστατικού, ενώ τον πυροβόλησαν αστυνομικοί καθώς επιχειρούσε να γεμίσει εκ νέου το όπλο του, μετέδωσε το MSNBC, επικαλούμενο μαρτυρίες.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα παραλαβής των αποσκευών, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ari Fleischer, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο, έγραψε στο Twitter ότι έπεσαν πυροβολισμοί και το πλήθος άρχισε να τρέχει.

«Όλα φαίνονται ήρεμα τώρα αλλά η αστυνομία δεν επιτρέπει την έξοδο από το αεροδρόμιο, τουλάχιστον στην περιοχή που βρίσκομαι», έγραψε ο ίδιος.

Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν "σιωπηλό άνδρα" που "πυροβολούσε εναντίον μας", την ώρα που "οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους".

"Έσκυψα και άρχισα να προσεύχομαι" τόνισε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

"Δεν είπε τίποτα, ήταν σιωπηλός όλη την ώρα, δεν φώναξε τίποτα" είπε από την πλευρά του ο Μαρκ Λία, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.55 τοπική ώρα (19.55 ώρα Ελλάδας).

Από το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, περνούν πολλοί τουρίστες που ταξιδεύουν σε κρουαζιέρες ή που μεταβαίνουν σε κάποια χώρα της Καραϊβικής.

Το κίνητρο της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστο, υπογράμμισε η Μπάρμπαρα Σέριφ, τοπική αξιωματούχος.