Λάβετε θέσεις για το χριστουγεννιάτικο γεύμα: Γέμιση με μανιτάρια

Αρωματική και χορταστική!

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
 
Υλικά
 
Για 8-10 άτομα 
  • 1,5 κούπα του καφέ ρύζι 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι 
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους 
  • τα συκωτάκια της γαλοπούλας 
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι 
  • 1/2 κούπα λάδι
  •  1 κούπα κρασί λευκό 
  • άνηθο 
Εκτέλεση
 
Ταιριάζει απόλυτα με τρυφερό κρέας της γαλοπούλας!
Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ και μόλις ζεστάνει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
 
Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και μόλις πιουν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί. 
 
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 20 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο και το ρύζι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι πιει το ζουμί του.
 
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.