Ο πρώην ναρκομανής που έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας

Ένα πετυχημένο success story

Έκανε χρήση ναρκωτικών καθημερινά απλά για να "αισθάνεται φυσιολογικός". Κάποτε κινδύνεψε να καταδικαστεί και να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη φυλακή... Ο Ryan Longmuir, από τη πόλη Cumbernauld της Σκοτίας, άρχισε να πειραματίζεται με τις ουσίες από τότε που ήταν μόλις 12 ετών αρχικά λόγω περιέργειας και αργότερα για να γίνεται αρεστός στους φίλους του. 

"Έχω δοκιμάσει τα πάντα- κοκαΐνη, βάλιουμ, έκσταση, σπιντ, ηρωίνη... Έπαιρνα 5 με 10 ταμπλέτες έκσταση ακόμα και μέσα σε ένα βράδυ. Από τα 15 μέχρι τα 20, έπαιρνα ναρκωτικά κάθε μέρα!".   

Για καλή του τύχη, τα πάντα άλλαξαν στα 20, ηλικία ορόσημο, και έκτοτε δεν έχει αγγίξει ποτέ ξανά καμία ουσία. Ο Ryan, τώρα 37, δηλώνει στο BBC ότι από τη στιγμή που ανακάλυψε τον Θεό, εγκατέλειψε εν μια νυκτί τη χρήση. Καθαρός πια, στάθηκε στα πόδια του και σε ηλικία 24 ετών, έστησε τη δική του επιχείρηση-μια εταιρεία catering ονόματι Regis Banqueting.

Σήμερα, 13 χρόνια αργότερα, η εταιρεία υπερηφανεύεται για τη χρυσή λίστα με τη πελατεία που περιλαμβάνει κολοσσούς όπως την JP Morgan. 

Ο Ryan εγκατέλειψε το σχολείο στην ηλικία των 16 με τα ναρκωτικά να αποτελούν την κύρια "ασχολία" και το βασικό του εισόδημα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, άρχισε να κερδίζει εκατοντάδες λίρες από την αγοραπωλησία ναρκωτικών και όπως λέει, αν συνέχιζε θα γινόταν ένας από τους "μεγαλύτερους γκάνγκστερ και έμπορος ναρκωτικών". Η αρχή για την αντίστροφη μέτρηση έγινε το 2000 όταν αποφάσισε να ταξιδέψει στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να αναζητήσει μια νέα ζωή. Το ταξίδι όμως μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν ένα πακέτο με 100 χάπια έκσταση που είχε ταχυδρομήσει στον εαυτό του.

Ευρισκόμενος ένα βήμα πριν τη φυλακή, τηλεφώνησε σε μια φίλη του πίσω στη Σκοτία, η οποία του πρότεινε να προσευχηθεί. "Σκέφτηκα ότι ήταν εκτός πραγματικότητας, αλλά αποφάσισα να το κάνω. Έπεσα γονατιστός δίπλα από το κρεβάτι μου και είπα 'δε πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, αλλά αν είσαι αληθινός τότε απέδειξέ το και εγώ θα πιστέψω σε σένα". 

Θαύμα; Πάντως ο νεαρός σκοτσέζος απέφυγε τη φυλακή- ορίστηκε εγγύηση και περιοριστικοί όροι- και το πιο σημαντικό; Έχασε κάθε ενδιαφέρον για τα ναρκωτικά. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η αλλαγή ήταν ραγδαία, πέταξε όλες τις ουσίες, ανακάλυψε την πίστη του στο Θεό, και άλλαξε δραστικά ζωή. 

Επέστρεψε στη χώρα του, τον Μάιο του 2000, έγινε μέλος της ευαγγελικής εκκλησίας reedom City Church στο Cumbernauld, ερωτεύτηκε και νυμφεύτηκε. 

"Ήμουν νέος και αφελής", παραδέχεται και λέει πως για να επεκτείνει την επιχείρησή του έλαβε δάνειο από το ταμείο του Princes Trust, ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που ενισχύει τις επιχειρήσεις και που ίδρυσε ο πρίγκιπας της Ουαλίας. 

"Συνηθίζω να λέω στη γυναίκα μου, ότι είναι απίθανο το γεγονός ότι κερδίζουμε περισσότερα χρήματα από έναν γιατρό ή έναν δικηγόρο... και απλά φτιάχνουμε σάντουιτς".