Champions League: Πρωτιά για Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, κάζο η Μπενφίκα

Ισόπαλες με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν, με τους Γάλλους να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά

Μπορεί να μην είχε κανένα ματς με... 12 γκολ, αλλά και η σημερινή βραδιά Champions League μας έδωσε δυνατές συγκινήσεις και ανατροπές, με την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης να εξασφαλίζουν την πρωτιά στους ομίλους τους, την Παρί Σεν Ζερμέν να παίρνει “κεφάλι” έναντι της Άρσεναλ, ενώ... χαμός γίνεται στον 2ο όμιλο, όπου τρεις ομάδες παλεύουν για τις πρώτες δύο θέσεις.

Στον 1ο όμιλο, Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν έπαιζαν την πρωτιά στο Λονδίνο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στη φάση των 16. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Καβάνι στο 18', όμως οι “κανονιέρηδες” έκαναν την ανατροπή με πέναλτι του Ζιρού στο 45' και απίθανο αυτογκόλ του Βεράτι στο 60', για να ισοφαρίσει στο 77' με κεφαλιά ο Λούκας στο τελικό 2-2. Με αυτό το γκολ η Παρί Σεν Ζερμέν έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρωτιά, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία, και με νίκη στο εντός έδρας ματς με τη Σέλτικ στην τελευταία αγωνιστική θα είναι σίγουρα πρώτη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Λουντογκόρετς και Βασιλεία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και η τρίτη θέση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, με τη Λουντογκόρετς να έχει το προβάδισμα, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Στον 2ο όμιλο, απίστευτο κάζο υπέστη η Μπενφίκα των Μήτρογλου (έπαιξε βασικός) και Σάμαρη (μπήκε αλλαγή στο 75') από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς αν και προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, τελικά ισοφαρίστηκε σε 3-3, με τον Αμπουμπακάρ να σημειώνει στο 89' το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όχι μόνο κρατά τους Τούρκους στο παιχνίδι της πρόκρισης στη φάση των 16, αλλά τους δίνει ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση, αν στην τελευταία αγωνιστική νικήσουν την αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου και η Μπενφίκα με τη Νάπολι αναδειχθούν ισόπαλες. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Νάπολι “κόλλησε” στο 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου, και στην τελευταία αγωνιστική θέλει τουλάχιστον ισοπαλία στην έδρα της Μπενφίκα για να είναι σίγουρα στους 16 της διοργάνωσης.

Στον 3ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Σέλτικ με 2-0 μέσα στη Γλασκώβη με δύο γκολ του Μέσι (το ένα με πέναλτι), και σε συνδυασμό με το 1-1 στην αναμέτρηση της Γκλάντμπαχ με τη Μάντσεστερ Σίτι “κλείδωσε” την πρώτη θέση, ενώ οι Άγγλοι θα βολευτούν με τη δεύτερη θέση και οι Γερμανοί με την τρίτη θέση, που οδηγεί στους 32 του Europa League.

Στον 4ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε το... καθήκον της κόντρα στην Αϊντχόφεν, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 με σκόρερ τους Γκαμεϊρό και Γκριεζμάν, και εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο, εκμεταλλευόμενη την απρόσμενη ήττα της (οριστικά δεύτερης) Μπάγερν Μονάχου στη Ρωσία από τη Ροστόφ με 3-2, σε ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ Κριστιάν Νομπόα, που κέρδισε πέναλτι και πέτυχε το τρίτο γκολ με το οποίο οι Ρώσοι πήραν τη νίκη και το πάνω χέρι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης (αρκεί να μην ηττηθούν από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία στην τελευταία αγωνιστική).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος όμιλος

Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν 2-2
Λουντογκόρετς – Βασιλεία 0-0

2ος όμιλος

Μπεσίκτας – Μπενφίκα 3-3
Νάπολι – Ντιναμό Κιέβου 0-0

3ος όμιλος

Σέλτικ – Μπαρτσελόνα 0-2
Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

4ος όμιλος

Ροστόφ – Μπάγερν Μονάχου 3-2
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αϊνχόφεν 2-0

Οι βαθμολογίες

1ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν 11
Άρσεναλ 11
Λουντογκόρετς 2
Βασιλεία 2

2ος όμιλος

Νάπολι 8
Μπενφίκα 8
Μπεσίκτας 7
Ντιναμό Κιέβου 2

3ος όμιλος

Μπαρτσελόνα 12
Μάντσεστερ Σίτι 8
Γκλάντμπαχ 5
Σέλτικ 2

4ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης 15
Μπάγερν Μονάχου 9
Ροστόφ 4
Αϊντχόφεν 1