Μη καπνιστής κάνει μήνυση γιατί έβαλαν τη φωτογραφία του σε πακέτο τσιγάρων!

Ο 54χρονος άνδρας ήταν συνδεδεμένος με τη μηχανή οξυγόνου καθώς υποβαλλόταν σε επέμβαση για ορθοπεδική αιτία

Έξαλλος ένας 54χρονος Ισπανός κατέθεσε μήνυση αφού χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία του πάνω σε πακέτα τσιγάρων. Ο ίδιος όμως δεν είναι καν καπνιστής!

Πώς έχει η ιστορία: ο 54χρονος, που έγινε γνωστός στον Τύπο με τα αρχικά FJTA (και δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του), είχε μπει στο νοσοκομείο, στην ισπανική πόλη Κομποστέλα, πριν από τρία χρόνια, να κάνει μια ορθοπεδική επέμβαση στην πλάτη. Στο χειρουργείο του χορηγήθηκε οξυγόνο. Αυτή λοιπόν η φωτογραφία του βρέθηκε σε πακέτο τσιγάρων, στο πλαίσιο του γνωστού πλέον αντικαπνιστικού νόμου με τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες. Η φωτογραφία τον έδειχνε συνδεδεμένο με τη μηχανική υποστήριξη οξυγόνου και από κάτω μια λεζάντα «το κάπνισμα προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια και αναπηρία». Ο 54χρονος όμως δεν είχε καμία σχέση με προβλήματα λόγω καπνίσματος και δεν είναι καν καπνιστής.

Οι γείτονες του είδαν τη φωτογραφία σε κάποιο πακέτο τσιγάρων, τον αναγνώρισαν και τον ειδοποίησαν.

Ο 54χρονος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του νοσοκομείου (για αρχή) καθώς υποστηρίζει ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε εν αγνοία του, την ώρα που ήταν σε νάρκωση.

Το νοσοκομείο διεξάγει έρευνα για το πώς η φωτογραφία ενός μη καπνιστή κατέληξε να μπει στα πακέτα τσιγάρων χωρίς τη συγκατάθεσή του…