Στο Μαύρο Πρόβατο οι γεύσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο

Η επιμονή στην ποιότητα, η εντιμότητα των εμπνευστών του, Ευδοξίας Πάντου και Νίκου Κρασσά, σε ο,τιδήποτε αφορά τη γαστρονομία

Η επιμονή στην ποιότητα, η εντιμότητα των εμπνευστών του, Ευδοξίας Πάντου και Νίκου Κρασσά, σε ο,τιδήποτε αφορά τη γαστρονομία και η ευαισθησία απέναντι στη σημερινή οικονομική κρίση –φανερή από την πρώτη στιγμή που θα πάρει κάποιος τον κατάλογο στα χέρια του– στα βασικά συστατικά της επιτυχία του «Το Mαύρο Πρόβατο» του Press Cafe, τόσο στο Παγκράτι όσο και στα Μελίσσια.

Γιατί διαφέρει από όσα μέρη έχουμε επισκεφθεί μέχρι σήμερα; Γιατί αναδεικνύει με έναν τρόπο μοναδικό την ελληνική δημιουργική κουζίνα, η οποία παραμένει απολύτως πιστή στις ελληνικές ιδιαίτερες πρώτες ύλες. Αγαπημένα πιάτα της παράδοσής μας με μικρές, σύγχρονες πινελιές παίρνουν σάρκα και οστά σε ένα περιβάλλον αληθινό, το οποίο ανταποκρίνεται στη σημερινή αισθητική και τις ανάγκες μας.

Ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία, χωρίς καμία επιτήδευση, με ανθρώπους που αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας, αφού σέβονται τον επισκέπτη και γνωρίζουν πώς να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του βάσιμα, σταθερά και ευφάνταστα. Οι σεφ του Μαύρου Πρόβατου, ανακατεύουν, ψάχνουν, αλλάζουν και καταλήγουν σε πολλά, διαφορετικά και ευφάνταστα πιάτα.

Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν και διακρίνονται στις επιλογές του κοινού το γνωστό ανατολίτικο χιουνκιάρ μπεγιεντί με μοσχάρι και πουρέ μελιτζάνας που λιώνει στο στόμα, η αγαπημένη δροσερή σαλάτα Μυρτώ με ψημένο μανούρι, ανάμεικτα λαχανικά, σοταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι και σος βατόμουρου, η υπέροχη σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα από τα Χανιά και μέλι –σε χορταίνει η πλούσια μυζήθρα που ξεχειλίζει από την πρώτη κιόλας μπουκιά–, το φίνο λιγκουίνι με θαλασσινά, που μυρίζουν θάλασσα, καθώς και το μαλακό μοσχαρίσιο συκώτι με μπαχαρικά και ξηρό κρεμμύδι.

Επιπλέον, οι τραγανές φωλιές από κανταΐφι με μελιτζάνα, τυρί Μετσοβόνε, καρύδια και μαρμελάδα τομάτας, η πατατοσαλάτα με καπνιστό τσίρο, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, κόκκους μουστάρδας και άνηθο αλλά και το αξεπέραστο κριθαρότο λαχανικών θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό.

Για να ολοκληρώσετε με τον πιο απολαυστικό τρόπο το γεύμα/ δείπνο σας επιλέξτε κάποιο από τα γλυκά- έκπληξη όπως η μους λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα, το semifreddo με μόκα και σος πορτοκαλιού και το μιλφέιγ μήλου με σος καραμέλας.

Info

Το Mαύρο Πρόβατο του Press Café

Παγκράτι, Αρριανού 33, τηλ. 210 7223466

Μελίσσια, Σωκράτους και Ζαΐμη 2, τηλ. 210 8102466

www.tomauroprovato.com

 Facebook: To μαύρο πρόβατο του Press Cafe

www.facebook.com/TomavroprovatotouPressCafe

Instagram: tomavroprovato