Διαδηλωτές κατά του Τραμπ επιτέθηκαν στην αστυνομία

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Οι διαδηλωτές φώναζαν "f *** Trump" έχοντας ξεκινήσει τις βίαιες επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας σε διαδήλωση κατά του Τραμπ, δείχνοντας για δεύτερη νύχτα τη δυσαρέσκειά τους που εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο μεγιστάνας. 

Οι διαμαρτυρίες του θυμωμένου όχλου έγιναν βίαιες σπάζοντας, και πετώντας ότι έβρισκαν μπροστά τους κατά της αστυνομίας στο Πόρτλαντ.

Ο δισεκατομμυριούχος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για υποκίνηση ταραχών, αφού "...συνεχώς παρουσίαζαν μια αρνητική εικόνα γι 'αυτόν καθ' όλη την προεκλογική του εκστρατεία."

Οι ταραχές έχουν ξεσπάσει από τότε που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κέρδισε τις εκλογές, και οι περισσότερες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

Κάδοι πυρπολήθηκαν, αυτοκινήτα και βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές οπλισμένοι με πέτρες, βγήκαν στους δρόμους σε μια άλλη νύχτα γεμάτη ταραχές σε ολόκληρη την Αμερική.

Η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 4.000 διαδηλωτές βγήκαν από νωρίς στους δρόμους φωνάζοντας «δεν είναι ο Πρόεδρος μου» και άλλα συνθήματα κατά του Τραμπ.

Όπως γράφει το Reuters, υπάρχει διάχυτος φόβος πως ο πολιτικός θρίαμβος του μεγιστάνα θα καταφέρει πλήγμα στα πολιτικά δικαιώματα.

Στην ανατολική ακτή, διαδηλώσεις έγιναν στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια αλλά και τη Νέα Υόρκη. Στη δυτική ακτή, διαδηλώσεις έγιναν στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Οουκλάντ στην Καλιφόρνια, αλλά και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.