Παππάς: Καλή αρχή η πρόταση της ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ

"Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει και θα την εφαρμόσουμε"

Την πρόταση της ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ χαιρέτισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχει χρόνος η ΝΔ να μετακινηθεί από το Παρών στο ΝΑΙ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «Ε», ο κ. Παππάς είπε πως η πρόταση της ΝΔ για τον Α. Κουτρομάνο και στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα.

«Είμαστε σε μία τροχιά συγκλίσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και αυτό είναι πολύ θετικό και για το θέμα και για την πολιτική ζωή του τόπου» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. 

Ο υπουργός δεν σχολίασε το πρόσωπο που πρότεινε η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ αλλά σημείωσε ότι με την πρότασή της η ΝΔ «στέλνει ένα σήμα και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις ότι υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες συναινέσεων».

«Χαιρετίζω τη στάση της ΝΔ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ υπάρχει χρόνος να κινηθεί η ΝΔ από το Παρών στο Ναι» δήλωσε.

Επέμεινε στον αριθμό 4 για τον αριθμό των καναλιών αλλά σημείωσε ότι  - επειδή υπάρχουν συγκλίσεις - «αν το θέμα του αριθμού των καναλιών είναι μέγιστο και για την αντιπολίτευση, μπορούμε να δούμε μια ρύθμιση που θα προβλέπει ότι θα απαιτείται και συμφωνία ΕΣΡ για τον αριθμό των καναλιών».

Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός πρέπει να επιστραφούν χρήματα στους υπερθεματιστές είπε ο κ. Παππάς. " τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση και θα ψηφιστεί την Πέμπτη «είναι σχεδόν εκ του περισσού» δήλωσε και υπογράμμισε ότι «αν καταργηθεί αυτοβούλως από την κυβέρνηση η τροπολογία βάση της οποίας διεξήχθη ο διαγωνισμός θα πρέπει άμεσα να επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές».

"Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει και θα την εφαρμόσουμε", είπε και επισήμανε πως "κάναμε λάθη αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι".

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ είπε πως "αντισυνταγματική κρίθηκε η μεταφορά αρμοδιοτήτων και όχι ολόκληρη η διαδικασία της νομοθέτησης".

Για τον ανασχηματισμό ανέφερε πως αυτό είναι στη ευχέρεια του πρωθυπουργού και τόνισε όπως τώρα έχουμε την δυνατότητα συγκρότησης του ΕΣΡ και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης .