Τζώνυ Θεοδωρίδης: «Μπορεί να έχω χάσει και 4 εκατ. ευρώ από συγγενικά δικαιώματα της “Λάμψης”»

Τζώνυ Θεοδωρίδης: «Μπορεί να έχω χάσει και 4 εκατ. ευρώ από συγγενικά δικαιώματα της “Λάμψης”»

Ο ηθοποιός για τα χρήματα που διεκδικεί από τον ΑΝΤ1 για την προβολή της σειράς σε χώρες του εξωτερικού

Στη δικαστική διαμάχη που έχει με τον ΑΝΤ1 για την επιτυχημένη σειρά «Λάμψη» μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» ο ηθοποιός Τζώνυ Θεοδωρίδης, αποκαλύπτοντας πως επιθυμεί να βρει πια το δίκιο του στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης διεκδικούσε οικονομικές αποζημιώσεις από συγγενικά δικαιώματα, με αφορμή την προβολή της σειράς σε χώρες του εξωτερικού. Ο ηθοποιός διεκδικούσε δικαστικά οικονομικές αποζημιώσεις από συγγενικά δικαιώματα, με αφορμή την προβολή της σειράς «Η Λάμψη» σε χώρες του εξωτερικού. «Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η "Λάμψη" παίζεται σε ογδόντα χώρες, μπορεί να έχω χάσει και τρία ή τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τα συγγενικά δικαιώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του, για το γεγονός ότι δεν λαμβάνει μερίδιο από τα έσοδα που προέρχονται από της σειράς στο εξωτερικό. Όπως, εξήγησε η απόφασή του να κινηθεί νομικά, βασίστηκε στην άποψη ότι ο μισθός ενός ηθοποιού, δεν θα έπρεπε να σχετίζεται με τα μελλοντικά κέρδη του έργου. «Η "Λάμψη" μπορεί να παίζεται σε ογδόντα χώρες του εξωτερικού αυτή τη στιγμή ή σε διαδικτυακά ή σε συνδρομητικά κανάλια και θα πρέπει να πάρεις μέρισμα από αυτό βάση του μισθού που έπαιρνε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το συλλογιστικό της απόφασης είναι, ότι εγώ έπαιρνα τότε έναν μισθό, που δεν έχει όμως καμία σχέση με αυτό. Δηλαδή ένας ηθοποιός, για παράδειγμα, μπορεί να παίρνει όσα λεφτά θέλει και όσα λεφτά έχει κλείσει».