Στο Νοσοκομείο Χανίων νεαρός Ολλανδός που έπεσε από ύψος 25 μέτρων σε δυσπρόσιτη περιοχή

Στο Νοσοκομείο Χανίων νεαρός Ολλανδός που έπεσε από ύψος 25 μέτρων σε δυσπρόσιτη περιοχή

Για την άμεση μεταφορά του νεαρού στο Νοσοκομείο, κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο από την Αθήνα, το οποίο τελικά δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 22 Απριλίου η επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή Λινοσέλι των Λευκών Ορέων κοντά στο Φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά, για ένα νεαρό άνδρα από την Ολλανδία, που έπεσε από ύψος 25 μέτρων και τραυματίστηκε.

Για την άμεση μεταφορά του νεαρού στο Νοσοκομείο, κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο από την Αθήνα, το οποίο τελικά δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο. Η μεταφορά του έγινε από επίγεια σωστικά συνεργεία, ενώ ασθενοφόρο και γιατρός περίμεναν τον τραυματία στο Ξυλόσκαλο και τον παρέλαβαν στη 1:30 τα ξημερώματα. Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση, καθώς οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν με τον άνδρα στο φορείο για περισσότερες από 5 ώρες, σε ένα επικίνδυνο και ανηφορικό μονοπάτι.

Ο νεαρός φέρει θλαστκά τραύματα στο κεφάλι και χτυπήματα σε χέρια και πόδια, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του έπεφτε συχνά σε λήθαργο λόγω της εξάντλησης και οι διασώστες έκαναν πολλές στάσεις για να τον ξυπνούν, άλλα και για να ξεκουράζονται. Ο νεαρός ήταν μόνος του, όταν έπεσε. Μπόρεσε όμως να περπατήσει, ώσπου λίγο αργότερα παρέα Ελλήνων περιπατητών τον εντόπισαν και μέσω του 112 ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μετά από τη σχετική ενημέρωση του 112, ξεκίνησε η επιχείρηση προσέγγισης και διάσωσης, που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα.