Είναι προτιμότερο να κινηθείτε νότια
Εξαιτίας της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, η Τουρκία εκφράζει το φόβο ότι ο πόλεμος στη Συρία θα μπορούσε να μετατραπεί σε παγκόσμια σύρραξη. ΗΠΑ και Ρωσία στηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα στην κρίση αυτή.
"Για να είμαι ξεκάθαρος, αν συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων, η Αμερική και η Ρωσία θα φτάσουν στον πόλεμο", είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή.
Με ένα τέτοιο δυσοίωνο ενδεχόμενο, έχετε αναρωτηθεί πού θα πρέπει να μετακινηθούμε προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς;
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, υπάρχουν 15.350 πυρηνικές κεφαλές στον κόσμο το 2016, περισσότερο από το 90% των οποίων ανήκουν στη Ρωσία και τις ΗΠΑ- πυρηνικά έχουν και οι Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Πασκιστάν, Ισραήλ και Βόρεια Κορέα.
Όπως αναφέρουν Independent και New York Post, καθώς τα περισσότερα πυρηνικά οπλοστάσια είναι στο Βόρειο Ημισφαίριο, μείνετε νότια του ισημερινού. Χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Αφρική και η Αργεντινή διαθέτουν εύκρατα εδάφη για την καλλιέργεια τροφής και μιας και βρίσκονται εκτός εμβέλειας και είναι απομακρυσμένες, είναι λίγο απίθανο να γίνετε στόχος. Πάντως, αν σκοπεύετε να κατευθυνθείτε προς Αυστραλία, μείνετε μακριά από την πόλη Alice Springs καθώς εκεί υπάρχει η Αμερικανο-Αυστραλέζικη στρατιωτική βάση στο Pine Gap. Αν πάλι ο πόλεμος επεκταθεί, τότε υπάρχει και η λύση της Ανταρκτικής - θα κάνει υπερβολικό κρύο, αλλά θα υπάρχουν τα κατάλληλα καταφύγια με μπόλικες προμήθειες. Επιπλέον, μπορείτε να επιβιώσετε τρώγοντας ψάρια στην Ισλανδία, να κυνηγάτε ζώα στις απομονωμένες περιοχές του Καναδά ή να περνάτε ειρηνικές ώρες σε κάποιο σαλέ της Ελβετίας.
Παράλληλα, όπως γράφει ο independent, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να αξιολογήσουμε, σε περίπτωση μιας πυρηνικής απειλής. Ένας από αυτούς, είναι και η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας. "Η αγροτική καλλιέργεια θα επηρεαστεί από την άνοδο της θερμοκρασίας. Θα υπάρξει μείωση στην παραγωγή καρπών, ενώ θα αυξηθεί ο καρκίνος του δέρματος και τα εγκαύματα λόγω της μείωσης της στιβάδας του όζοντος" γράφει η εφημερίδα.
"Έτσι, κάπου στην Αφρική ή στη Νότια Αμερική, όπου θα υπάρχουν άφθονες πηγές τροφίμων (πιθανότατα) ενδεχομένως να είναι το ιδανικό κριτήριο για τον πυρηνικό χειμώνα, όταν εκείνος έρθει", σημειώνεται.