Berliner, στάση για ζουμερά burgers στο Νέο Ηράκλειο

Πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί σε αλμυρές και γλυκές απολαύσεις

Δανείστηκε το όνομά του από ένα παραδοσιακό, γερμανικό γλυκό και από τα μέσα Ιουνίου, όποτε και πρωτολειτούργησε, κατάφερε να γίνει η αγαπημένη μας λέξη. Το Berliner μας υποδέχεται all day στο Νέο Ηράκλειο, έχοντας καταφέρει να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια.

Συνδυάζοντας με έναν τρόπο μοναδικό διάφορες λιχουδιές (γλυκές και αλμυρές), ο κατάλογός του είναι πρωτότυπος, έχει φαντασία και ξεχωρίζει για τις εκκεντρικές, πλην όμως άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις του. Από τις 11.00, όποτε και ανοίγει, σερβίρει καφέ, γλυκό ημέρας (συνήθως θα βρείτε το λαχταριστό cheesecake με φυστικοβούτυρο και μερέντα) και milshakes σε κλασικές γεύσεις (οι πιο τολμηροί μπορείτε να προσθέσετε και δύο αφράτα donuts). Όλα αυτά έως τις 20.00, ενώ από το μεσημέρι και μετά τη σκυτάλη παίρνουν τα πιάτα με burgers (σε διάφορες πρωτότυπες εκδοχές) και πατάτες, τα οποία και πρωταγωνιστούν στο μενού του.

Οι τηγανητές πατάτες κόβονται σε chips και διατίθενται σε τρεις εκδοχές: κλασικές, τσένταρ μπέικον με coleslow και sour cream ή με ψιλοκομμένο λουκάνικο, δύο αυγά μάτια, φέτα και πικάντικη κόκκινη σάλτσα.

Τα μπιφτέκια πλάθονται καθημερινά στην κουζίνα του Berliner για να έρχονται στο πιάτο σας πιο ζουμερά, φρέσκα και λαχταριστά από ποτέ. Tο Purkhub (μπιφτέκι τυλιγμένο με μπέικον, έξτρα μπέικον, τσένταρ, μαρμελάδα μπέικον και μυστική homemade σος) είναι το αγαπημένο της Μαρίνας (ιδιοκτήτριας του Berliner), στις σταθερές επιλογές παραμένει το κλασικό Cheeseburger (μπιφτέκι, τσένταρ, μαρούλι, ντομάτα, μαγιονέζα), ενώ το Waffler (η ονομασία του προέρχεται από το συνδυασμό της βάφλας με το burger) σερβίρεται με μπιφτέκι ή παναρισμένο κοτόπουλο (δύο κοτόπουλα πανέ, σάλτσα τσένταρ, μπείκον, αυγό τηγανητό) σε "ψωμάκι" από τετράγωνη βάφλα και περιχύνεται από murple syrup που κάνει την γευστική διαφορά, είναι μία από τις πιο πρωτότυπες προτάσεις του μενού.

Σε αυτές θα βρείτε, επίσης, και vegetarian επιλογές, οι οποίες εναλλάσσονται στον κατάλογο αναλόγως τις πρώτες ύλες της κάθε εποχής.

Στις πιο κολασμένες προτάσεις το Choco Burger (ψωμάκι από δύο ντόνατ, μωσαϊκό στη μέση και σάλτσα λευκής σοκολάτας) για δυνατούς "παίκτες" και λάτρεις γλυκών!

Tip: Αν το επισκεφτείτε βράδυ συνδυάστε το burger σας με κάποιο από τα προτεινόμενα cocktails.

Info

Καθημερινά: 11.00-01.00

Τιμές: Από 6,80 ευρώ (burger), από 3 ευρώ (πατάτες)

Πλαπούτα 57, Νέο Ηράκλειο

Τηλ. 213 0345217

Fb page: Berliner

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"