Τρομακτικοί κλόουν εισβάλλουν σε σπίτια και τρομάζουν τον κόσμο

Οι "τρομακτικοί κλόουν" πολλαπλασιάζονται όσο πλησιάζει το Χάλογουιν - Η "ψύχωση" ξεκίνησε από τις ΗΠΑ αλλά έχει φτάσει και στη Βρετανία.

Στο παρακάτω βίντεο, έχει καταγραφεί η στιγμή όπου ένας "φονικός κλόουν" οπλισμένος με ένα τεράστιο μαχαίρι επιχειρεί να εισβάλει σε μια κατοικία στο Τέξας των ΗΠΑ, από την κύρια είσοδο.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα, με δράστη έναν άγνωστο άντρα ο οποίος ντυμένος με στολή κλόουν, κινήθηκε ως την εξώπορτα του σπιτιού προσπαθώντας να τη διαρρήξει. 

Ο άγνωστος, αφού άνοιξε την πόρτα της πίσω αυλής, επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες της οικίας αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι είναι κλειδωμένες, εγκατέλειψε το σχέδιό του και βγήκε από τον κήπο. 

Η νέα αυτή "μόδα" των φρικιαστικών στην όψη κλόουν που σκορπούν τον τρόμο, έχει στοιχειώσει τις αρχές των ΗΠΑ και εσχάτως και της Βρετανίας. Σύμφωνα με αμερικανικά και βρετανικά μίντια, πάμπολλοι τέτοιοι κλόουν έχουν εντοπιστεί να σκορπούν ανατριχίλες στις δυο αυτές χώρες - τρομάζουν ανυποψίαστους περαστικούς, οδηγούς, μαθητές σε σχολεία κ.α. 

Η άνοδος του περίεργου αυτού φαινομένου, οφείλεται και στα social media -υπάρχουν σελίδες στο Facebook όπου οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο. Τα περιστατικά πάντως, διχάζουν τη κοινή γνώμη με αρκετούς να θεωρούν ότι πρόκειται απλά για άκακες φάρσες ενώ άλλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το αντίθετο. Η νέα τρέλα, ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο στις ΗΠΑ και έκτοτε έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. 

Καθώς πλησιάζει η γιορτή του Χάλογουιν αστυνομικοί και επαγγελματίες γελωτοποιοί φοβούνται ότι η "ψύχωση" με τους κλόουν που τρομάζουν τον κόσμο, η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, θα φουντώσει και στη Βρετανία.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί έχουν κληθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα να εντοπίσουν διάφορους φαρσέρ που, ντυμένοι κλόουν και συχνά κρατώντας μαχαίρια, τρομοκρατούν τους πολίτες για... πλάκα.

Από την πλευρά της, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά πολλά επεισόδια με πρωταγωνιστές τρομακτικούς κλόουν. "Αναμένουμε ότι αυτού του είδους τα περιστατικά θα αυξηθούν όσο πλησιάζουμε στο Χάλογουιν", εξήγησε ο επικεφαλής των αστυνομικών αρχών του Λονδίνου, Τζούλιαν Μπένετ.

Στο Κέρφιλι, στη νότια Ουαλία, οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο σε έναν 18χρονο επειδή τρομοκρατούσε μικρά παιδιά έξω από ένα σχολείο. "Ελπίζω ότι αυτό θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους θέλουν να τροφοδοτήσουν αυτήν την ψύχωση" σχολίασε ο Πολ Στάνιφορθ, ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.