Η βασική εκτίμηση είναι ότι το 9 μηνών μωρό «έσβησε» από ασφυξία
Σοκαρισμένη είναι όλη η Κύπρος από την χθεσινή τραγωδία με το θάνατο ενός βρέφους στην Λευκωσία. Ακριβείς απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες αναμένεται να δώσει η νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί σήμερα.
Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία καθώς η μητέρα του νομίζοντας ότι το είχε μεταφέρει στον βρεφοκομικό σταθμό πήγε κανονικά στη δουλειά της αφήνοντάς το βρέφος μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν σχόλασε, πήγε με τα πόδια στον σταθμό ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο χώρο εργασίας της για να παραλάβει το παιδί και εκεί συνειδητοποίησε το τι είχε συμβεί. Έτρεξε στο αυτοκίνητο αλλά και λόγω των ασυνήθιστα ψηλών θερμοκρασιών στην Κύπρο αυτές τις μέρες, χθες ήταν 28 βαθμοί, το βρέφος ήταν αναίσθητο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του, μετέδωσε η ΕΡΤ.
Η Αστυνομία Κύπρου διερευνά την υπόθεση με τη δέουσα διακριτικότητα λόγω της λεπτότητας αλλά και του τραγικού φύσης της.