Δημιουργείστε και μοιραστείτε αναμνήσεις με τα… Spectacles

Το Snapchat άλλαξε όνομα και τάργκετ

Σε re-branding προχώρησε εσχάτως το Snapchat με βλέψεις να βγει από τη στενή "επικράτεια" του chatting online. Και το νέο όνομα αυτού: Snap Inc.

Εκτός από το νέο του όνομα Snap Inc. παρουσίασε και την πρώτη του εφαρμογή στον τομέα της τεχνολογίας που μπορεί κανείς να φοράει!

Τι είναι τα «Spectacles»;

Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, που επιτρέπει στον χρήστη να κινηματογραφεί το περιβάλλον του και αυτόματα να προχωρά σε uploading των σύντομων «ταινιών» στο προφίλ του, κάνοντας μ' αυτό τον τρόπο «πιο εύκολη τη δημιουργία αναμνήσεων».

Μοιάζουν με συνηθισμένα γυαλιά ηλίου. Σε χρώματα μαύρο (γυαλιστερό), γαλάζιο, πορτοκαλί (που παραπέμπει σε φωτισμό νέον). Με μια διαφορά: Στον σκελετό είναι τοποθετημένη μια από τις μικρότερες βιντεοκάμερες που υπάρχουν. Τα «Spectacles» συνδέονται απευθείας με το προφίλ του χρήστη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω bluetooth ή wi-fi και μεταφέρουν τις «αναμνήσεις» του σε ένα νέο κυκλικό format βίντεο. Η βιντεοκάμερα έχει γωνία 115 μοιρών και οι «ταινίες» παίζουν σε κάθε συσκευή.

Οι ανακοινώσεις του τεχνολογικού κολοσσού στον χώρο των social media είναι ενδεικτικές του καινούργιου προσανατολισμού του: «Όταν πρωτοξεκινούσαμε, είχε νόημα να αποκαλούμε την εταιρία μας Snapchat Inc., γιατί το snapchat ήταν το μοναδικό προϊόν μας. Τώρα που εξελίσσουμε άλλα προϊόντα, σαν τα Spectacles, χρειαζόμαστε ένα όνομα που πάει πέραν του ενός προϊόντος, αλλά δεν χάνει την οικειότητα και το κέφι της ομάδας μας και του εμπορικού μας σήματος».