Άγκυρα: Επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία με μαχαίρι και “Αλάχου Άκμπαρ”

Ο δράστης τραυματίστηκε - ήταν "κατά τα φαινόμενα" οπλισμένος μ' ένα μαχαίρι - Σώο το προσωπικό

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα έγινε σήμερα στόχος απόπειρας επίθεσης από ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι, το οποίο τραυματίσθηκε από τα πυρά ενός φρουρού, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο δράστης σκοτώθηκε, αλλά αργότερα διευκρίνισαν πως "τραυματίσθηκε και εξουδετερώθηκε".

"Τα μέλη του προσωπικού είναι σώα και αβλαβή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εμμανουέλ Ναχσόν. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο δράστης ήταν "κατά τα φαινόμενα" οπλισμένος μ' ένα μαχαίρι και πως τραυματίσθηκε από τις σφαίρες του φρουρού πριν πλησιάσει το κτίριο.

Η τουρκική αστυνομία στον τόπο του επεισοδίου είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ο δράστης φώναξε "Αλάχου Άκμπαρ" (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) πριν πυροβοληθεί στο πόδι. Η αστυνομία εξετάζει το σακκίδιό του, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει ανατινάξει, είπε ένας εικονολήπτης του Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου. Η περιοχή έξω από την πρεσβεία έχει αποκλεισθεί από τις αρχές.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος κατά τα φαινόμενα είναι ψυχικά διαταραγμένος, αγνόησε την προειδοποίηση της αστυνομίας να σταματήσει.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτης της Άγκυρας, δεν έχει διαπιστωθεί σχέση μεταξύ του δράστη και οποιασδήποτε οργάνωσης. Ο άνδρας αυτός δεν έχει ποινικό μητρώο, προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.