Ελληνική παραλία ανάμεσα στις πιο εξωτικές παγκοσμίως

Μάθετε ποια φημισμένη ακρογιαλιά του Ιονίου αναδεικνύει η ταξιδιωτική συντάκτρια Anna Bretz

Μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες, διάσημες και εκπληκτικές παραλίες του Ιονίου συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ταξιδιωτικής συντάκτριας με τις πιο εξωτικές του κόσμου. Για ακόμη μία φορά η ελληνική ακρογιαλιά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την ολόλευκη αμμουδερή έκταση και τα κρυστάλλινα, παραδεισένια νερά της.

Ονειρικό το τοπίο στην ακρογιαλιά Lanikai στη Χαβάη

Πρώτη στις επιλογές της Anna Bretz φιγουράρει η ακτή Lanikai στη Χαβάη, με το όνομά της να σημαίνει "παραδεισένια θάλασσα" και να ξεχωρίζει για τα γαλήνια σαν πισίνας νερά της. Ακολουθεί η παραλία Paloma στην Κυανή Ακτή, στη Γαλλία, όπου δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού οι απανταχού bon viveurs για τις καλοκαιρινέ βουτιές τους. Στην τρίτη θέση συναντάται η φημισμένη Ipanema στο Ρίο, μία από τις πιο πολυσύχναστες παγκοσμίως.

Πανοραμική άποψη της εντυπωσιακής Zlatni Rat στην Κροατία

Τέταρτη βρίσκεται η Canos de Meca στην Ανδαλουσία, στην Ισπανία, με την χρυσαφένια αμμουδιά, αγαπημένη επιλογή των λάτρεων του surf και του κάμπινγκ που επισκέπτονται την περιοχή, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται από την ακτή Zlatni Rat, στην Κροατία, η οποία ξεχώρισε για την λευκή άμμο, τα μικρά βότσαλα και τον περίεργο σχηματισμό της που μοιάζει σαν αμμώδης γλώσσα που εισχωρεί μέσα στη θάλασσα.

Η πάλλευκη Espanola στα νησιά Γκαλαπάγκος

Η ελληνική παραλία που διακρίθηκε από την ταξιδιωτική συντάκτρια βρίσκεται στην τελευταία θέση και πρόκειται για μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες ακτές του Ιονίου.

Μάθετε ποια ελληνική παραλία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα στο www.greekguide.com