Μητσοτάκης: Μείωση 50% στο τέλος της ΕΡΤ

"Αρκετά με τους λαϊκιστές που μικραίνουν τη χώρα μας"

Η ανάσα των 2 δισ. από τα πλεονάσματα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μας βοηθήσουν να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο αξιολογήσεις. Καταργούνται φορείς του Δημοσίου. Δεν θα γίνουν οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει 1,5 δισ. ευρώ εξοικονόμηση από τις στοχευμένες παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ τον πρώτο χρόνο.

Εξάλλου, έκανε λόγο για μείωση 50% στο τέλος της ΕΡΤ, ενώ είπε ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως ένα όργανο προπαγάνδας.

Έκανε λόγο για εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες.«Αρκετά με τους λαϊκιστές που μικραίνουν τη χώρα μας», είπε και τόνισε: «Δεν έχουν το θάρρος να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες που και αυτός πρέπει να αναλάβει. Ας τους δείξουμε την έξοδο, ας τους στείλουμε σπίτι τους να αναπνεύσουμε επιτέλους ελεύθερα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για παρεμβάσεις στις τράπεζες για να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια, να ανακουφιστούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν δεύτερη ευκαιρία, όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους.

Είπε ότι θα προχωρήσουν και παρεμβάσεις σχετικά με τις προσαυξήσεις για χρέη στο Δημόσιο.