Δέκα αγαπημένα στέκια στην αθηναϊκή ριβιέρα για καφέ

Απολαμβάνουμε το φθινόπωρο με... άρωμα καλοκαιριού στα νότια προάστια

Μας είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι το καλοκαίρι έχει πια τελειώσει, γι' αυτό και επιλέγουμε στέκια στην αθηναϊκή ριβιέρα, που μας φέρνουν ακόμη στο νου εικόνες και γεύσεις καλοκαιρινές.

Πίνουμε καφέ, λοιπόν, με θέα στη θάλασσα και νοητά μεταφερόμαστε στο αγαπημένο μας νησί! Άλλωστε, εμείς νιώθουμε ότι ακόμα είναι καλοκαίρι!

C-Lounge

clounge_3_edited

Με θέα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα σκάφη που είναι δεμένα στον κόλπο του Island, το C-Lounge είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς τον καφέ του, δροσερά cocktails αλλά και brunch τις καλοκαιρινές μέρες στην Αθήνα συνοδεία mainstream μουσικών επιλογών αναμειγμένων με lounge ακούσματα. Επίσης, για τους επισκέπτες της θάλασσας που φιλοξενεί το Island στην παραλία του, το C-Lounge λειτουργεί όλη την ημέρα για τα διαλείμματα από τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία! Ο κατάλογός του προσφέρει light snacks, brunch αλλά και πιάτα όπως burger, σολομό στον ατμό, ριζότο κ.α.

Πληροφορίες 

Καθημερινά: 12.00- 21.00

7ο χιλιόμετρο Αθηνών Σουνίου, τηλ. 210 8925145, www. islandclubrestaurant.grfb page

Cafe Λίμνη Βουλιαγμένης

limni_vouliagmenis_edited
Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και η καταπράσινη βλάστηση στη Λίμνη Βουλιαγμένης συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατο –μια ανεπανάληπτη εμπειρία ευζωίας και αναψυχής– που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε. Πόσο μάλλον τώρα που ψάχνουμε τις τελευταίες ευκαιρίες δροσιάς πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο. Ο κρυμμένος θησαυρός στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας αποτελεί ιδανικό προορισμό για καφεδάκι ή δροσιστικό cocktail με θέα στον επιβλητικό βράχο που την "αγκαλιάζει" και τα ιαματικά νερά της που την έχουν κάνει διάσημη πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα για τη Λίμνη Βουλιαγμένης

Nalu

nalu_editedΤο Nalu στην Ακτή του Ήλιου είναι ένας all day χώρος με άποψη και "προσωπικότητα", τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Σε ένα πολύ προσεγμένο και ιδιαίτερο περιβάλλον με ethnic στοιχεία, boho έπιπλα, υφάσματα με επιρροές από εξωτικά μέρη, ανάγλυφα patterns και φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο) που συνδυάζονται ιδανικά με ατμοσφαιρικό φωτισμό, θα πιείτε τον καφέ σας σε κάποια από τις παρεΐστικες γωνιές του ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το επιλέξετε για τη μεσογειακή κουζίνα του με τα fusion στοιχεία και να πάρετε ένα ρομαντικό δείπνο με θέα στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα ή ακόμη και να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο από τα cocktails της λίστας. Όσοι το επισκεφτείτε με τα παιδιά σας, να είστε σίγουροι ότι κι αυτά θα περάσουν τέλεια, καθώς το Nalu διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του με παιδότοπο υψηλών προδιαγραφών.

Πληροφορίες 

Καθημερινά: από τις 09.00

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ. 210 9880990, fb page

Ark

ark_3_editedΣε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Ark αναβίωσε με τον δικό του –εντυπωσιακό οφείλουμε να ομολογήσουμε τρόπο– το θρυλικό μέρος όπου κάποτε στεγάζονταν τα φημισμένα Αστέρια. Στον εκλεπτυσμένης αισθητικής χώρο του φιλοξενούνται ένα εστιατόριο που τιμάει την μοντέρνα ελληνική κουζίνα και ένα cafe- bar υψηλών προδιαγραφών. Σημειώστε, μάλιστα, ότι εδώ ο καφές σε συνεργασία με την TAF παρασκευάζεται αποκλειστικά για το coffee shop του Ark, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και εξαιρετικό δείγμα μονοποικιλιακού καφέ από μία μόνο φάρμα. Με περισσότερα από 40 χαρμάνια και διαφορετικό coffee of the day καθημερινά, η απλή βόλτα μας για καφέ στο Ark μετατρέπεται σε μοναδική εμπειρία!

Πληροφορίες 

Καθημερινά: από τις 09.00

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ. 210 8948882, www.ark-glyfada.grfb page

Balux

balux_edited

Ένα… ντιζαϊνάτο σπίτι στη θάλασσα. Αυτή η εντύπωση δημιουργείται από την πρώτη ματιά στο Balux The House Project, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και επιτυχημένα στέκια της παραλιακής. Πρωτοποριακό cοncept, υπέροχος σχεδιασμός και ποιότητα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού, με σημείο αναφοράς του φυσικά την άπλετη θέα στη θάλασσα. Με θέα στη θάλασσα, μπορείς να επιλέξεις το σαλόνι και να χαλαρώσεις στους αναπαυτικούς καναπέδες ή να περάσεις από το χώρο της βιβλιοθήκης και να ξεχαστείς με την τεράστια συλλογή βιβλίων που θα βρείς διαθέσιμη.

Πληροφορίες 

Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ. 210 8983577, fb page

Moorings

moorings_edited

Το μαγευτικό του περιβάλλον από τα πιο ασυναγώνιστα. Η θέα του από τις πιο αξιοζήλευτες. Η τοποθεσία του από τις πιο ευνοημένες. Όσο για τις υπηρεσίες του; Αδιαμφισβήτητα περνούν το τεστ. Ο λόγος για το Moorings, στο Λαιμό Βουλιαγμένης, που σίγουρα συγκαταλέγεται σε μία από τις κορυφαίες προτάσεις για καφέ ή φαγητό δίπλα στο κύμα. Σε γήινους χρωματισμούς και κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο διακρίνεται για το cozy σκηνικό όπου θα ζήσεις πραγματικά αξέχαστες στιγμές. Ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ζεστών και κρύων ροφημάτων, ελαφριά σνακ και γλυκά καθώς και ενημερωμένα cocktails. Εάν το προτιμήσεις για φαγητό οι πρωτότυπες γεύσεις της Μεσογείου συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιού του ελληνικού αμπελώνα που διαθέτει η wine list.

Πληροφορίες

Καθημερινά από τις 10.00

Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ. 210 9670659, www.moorings.grfb page