Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί σε επιθέσεις των Ταλιμπάν – Στόχος και γραφεία ΜΚΟ

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε έγκλημα πολέμου την επίθεση στην ανθρωπιστική οργάνωση CARE International

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα και 110 τραυματίστηκαν.

"Σαράντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 110 τραυματίστηκαν στις χθεσινές επιθέσεις κοντά στο υπουργείο Άμυνας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ουάχιντ Ματζρόχ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Σύμφωνα με τις αρχές, η πρώτη βόμβα ενεργοποιήθηκε με τηλεχειρισμό και η δεύτερη από καμικάζι.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, και είχαν προφανώς στόχο να προκαλέσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων μεταξύ των υπαλλήλων που έφευγαν εκείνη την ώρα από το υπουργείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μια τρίτη επίθεση, για την οποία καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Είχε στόχο κτίριο όπου στεγάζεται η ανθρωπιστική οργάνωση CARE International σε μια πλούσια συνοικία στο κέντρο της Καμπούλ.

Η επίθεση κατέληξε στον τραυματισμό έξι ανθρώπων και στον θάνατο των τριών δραστών έπειτα από την επέμβαση αφγανών κομάντο.

Η μκο Δεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την επίθεση αυτή "'έγκλημα πολέμου".