Ο Don Giovanni στο 18ο Φεστιβάλ Αφροδίτης της Πάφου

...σε ιταλοκυπριακή παραγωγή

Με ένα από τα σπουδαιότερα έργα του οπερατικού ρεπερτορίου και μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της λυρικής τέχνης όλων των εποχών, τον αριστουργηματικό «Don Giovanni» του Mozart ανοίγει μεθαύριο το 18o Φεστιβάλ Αφροδίτης της Πάφου (Pafos Aphrodite Festival) στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης. Παραστάσεις θα δοθούν επίσης στις 3 και 4 του μηνός.

Και στις τρεις παραστάσεις θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα μέσω υποτίτλων.

Ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, δήλωσε ότι η φετινή παραγωγή υπό την καθοδήγηση του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Marcello Lippi και του μαέστρου Matteo Beltrami «επιφυλάσσει μεγάλες αισθητικές απολαύσεις».

Ο μαγευτικός χώρος της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου πρόσθεσε, θα αποτελέσει ένα μοναδικό σκηνικό στο οποίο θα διαδραματιστεί το φημισμένο έργο «Don Giovanni», που είναι μια συμπαραγωγή του Pafos Aphrodite Festival και του λυρικού οργανισμού Parma Opera Organization CEFAC με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, της λυρικής χορωδίας του Pafos Aphrodite Festival και της χορωδίας «Coro Giuseppe Verdi di Parma».

O πρεσβευτής της Ιταλίας Γκουίντο Σερμπόνι δήλωσε ότι η πολιτιστική συνεργασία φέρνει σε επαφή επαγγελματίες υψηλής ποιότητας στον τομέα της όπερας από την Ιταλία και την Κύπρο σε ένα όμορφο περιβάλλον και «με έργα που είναι πραγματικά ορόσημα στην ιστορία της όπερας».

Ναι, η Όπερα «μιλά» ιταλικά σημείωσε ο Ιταλός πρέσβης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε διπλωματικό επίπεδο, υποστηρίζουμε την προώθηση αυτής της μορφής τέχνης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Νενάντ Μπογκτάνοβιτς ανέφερε ότι η όπερα αποτελεί ένα ιδιαίτερο τομέα της τέχνης, για τον οποίο σήμερα στην Κύπρο υπάρχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης, τόσο από πλευράς ταλαντούχων καλλιτεχνών όσο και άλλων επαγγελματιών που εμπλέκονται στη δημιουργική πορεία.