Έκρηξη στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Τουρκία με πολλούς νεκρούς

Αρκετοί νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη στο διοικητήριο της αστυνομίας στην πόλη Σιζρέ

Αρκετοί νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη στο διοικητήριο της αστυνομίας στην πόλη Σιζρέ που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι τουλάχιστον άλλοι 78 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο αστυνομικού ελέγχου στον πόλη Σιζρέ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα της γειτονικής χώρας.

Ασθενοφόρα φτάνουν στην περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV, το οποίο παρουσίασε τηλεοπτικά πλάνα με μεγάλες στήλες καπνού που προκλήθηκαν από την έκρηξη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη προκάλεσε «εκτεταμένες ζημίες» στο κτίριο της αστυνομίας. Ωστόσο, δεν είναι σαφές κατά πόσο η καταστροφή έχει προκληθεί από την ίδια την έκρηξη, καθώς η πόλη έχει ήδη καταστραφεί από την τουρκική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) είναι πίσω από την έκρηξη.

Η πόλη Σιζρέ βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ που συνορεύει τόσο με τη Συρία, όσο και με το Ιράκ, ενώ στην περιοχή κατοικεί σημαντικός πληθυσμός Κούρδων.