Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά – Τρία χρόνια από τον θάνατο της πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά – Τρία χρόνια από τον θάνατο της πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Δείτε φωτογραφίες

Η οικογένειά της, συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροί στην πολιτική της καριέρα, παρέστησαν σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, τα παιδιά της, καθώς και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη. Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Θανάσης Γλαβίνας, Παναγιώτης Δουδωνής, Δημήτρης Μάντζος, Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Χρήστος Πρωτόπαππας, Κώστας Γείτονας, Δημήτρης Ρέππας και Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου, έγινε αναφορά στη σημαντική συμβολή της Φώφης Γεννηματά στην πολιτική ζωή της χώρας. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η Γεννηματά «κράτησε όρθια την παράταξη στα δύσκολα πέτρινα χρόνια» και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κρατηθεί το ΠΑΣΟΚ ζωντανό και αισιόδοξο για το μέλλον.

Επίσης, τιμήθηκε η μνήμη της για τον αγώνα που έδωσε με τον καρκίνο, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008. Παρά την υποτροπή της ασθένειας το 2021, η Γεννηματά παρέμεινε σύμβολο δύναμης και αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου. Έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2021, αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία πολιτική κληρονομιά. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021 με τιμές εν ενεργεία υπουργού.