Επιβεβαιώθηκε από Χαμάς και Ισραήλ ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ

Επιβεβαιώθηκε από Χαμάς και Ισραήλ ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ

Ενημερώθηκαν και οι ΗΠΑ για το γεγονός από το Τελ Αβίβ - Ετοιμάζει διάγγελμα ο Νετανιάχου

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών. Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε διακινήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία από το πτώμα του.

«Ο κατά συρροή δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ , ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σφαγή και τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από Ισραηλινούς στρατιώτες», ανακοίνωσε ο Κατς.

Επίσης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ετοιμάζει διάγγελμα.

Επιβεβαιώνει και η Χαμάς

Παράλληλα, πηγές της Χαμάς δήλωσαν σήμερα αργά το απόγευμα ότι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι επιχειρεί να εξακριβώσει τον θάνατό του.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο.

Το Ισραήλ ενημέρωσε το Πεντάγωνο

Το Ισραήλ ενημέρωσε Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους για τον πιθανό θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, δίνοντας τους φωτογραφίες από αυτό που φέρεται ότι είναι το πτώμα του, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Περιμένουμε ενημερώσεις από τους Ισραηλινούς», τόνισε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ο οποίος βρίσκεται στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ενημερώθηκε και έλαβε σημείωμα σχετικά με την εξέλιξη αυτή, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με υπουργούς συμμαχικών κρατών στις Βρυξέλλες.