Μιχάλης Ρακιντζής: Τα σαλιγκάρια μου άρεσαν κάποτε, είδα και πώς τα φτιάχνουν και σταμάτησα να τα τρώω – Είναι γενοκτονία

Μιχάλης Ρακιντζής: Τα σαλιγκάρια μου άρεσαν κάποτε, είδα και πώς τα φτιάχνουν και σταμάτησα να τα τρώω – Είναι γενοκτονία

«Για πολλά πολλά χρόνια, οι άνθρωποι έτρωγαν ό,τι υλικά είχαν από την περιοχή τους γύρω-γύρω και αυτό είναι το πιο υγιεινό»

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο οποίος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πορεία του στη μουσική, ενώ πέρασε και στην κουζίνα της εκπομπής μαζί με τους παρουσιαστές, για να δοκιμάσει το φαγητό που ετοίμασε η Γωγώ Δελογιάννη.

Ωστόσο, ακολουθώντας διαφορετικούς ρυθμούς στην καθημερινότητά του, ο Μιχάλης Ρακιντζής αρνήθηκε να φάει τη σαλάτα με φασόλια και τόνο, αφού για εκείνον είναι πολύ πρωί για κάτι τέτοιο.

«Για σένα είναι πολύ πρωί να φας τόνο», του είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με τον τραγουδιστή να απαντά: «Εγώ θα πιω καφέ, θα ξεκινήσω σε λίγο και θα φάω αργά το απόγευμα. Σίγουρα μου αρέσει».

Στη συνέχεια της κουβέντας, ο Μιχάλης Ρακιντζής αποκάλυψε τον λόγο που δεν ξανάφαγε ποτέ στη ζωή του σαλιγκάρια.

«Τα σαλιγκάρια μου άρεσαν κάποτε, όπως τα έφτιαχνε η μητέρα μου ήταν φανταστικά. Μετά άρχισα να τα λυπάμαι. Είδα και πώς τα φτιάχνουν και σταμάτησα να τα τρώω. Είναι γενοκτονία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

«Για πολλά πολλά χρόνια, οι άνθρωποι έτρωγαν ό,τι υλικά είχαν από την περιοχή τους γύρω-γύρω και αυτό είναι το πιο υγιεινό, γιατί η τροφή που τρως πρέπει να συνδυάζεται με το DNA και την περιοχή που γεννήθηκες. Δεν γίνεται να τρως κάτι που ήρθε από τη Βενεζουέλα, ας πούμε. Έχει και τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Ούτε τα ίδια φάρμακα συνταγογραφούνται στην Ελλάδα με τη Νότια Αφρική, για παράδειγμα. Είναι διαφορετικό το DNA», συνέχισε στην τοποθέτησή του ο Μιχάλης Ρακιντζής, με τη Γωγώ Δελογιάννη να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του.