Προφυλακίστηκε ο 39χρονος με τα εκρηκτικά και το όπλο στο κέντρο της Αθήνας

Προφυλακίστηκε ο 39χρονος με τα εκρηκτικά και το όπλο στο κέντρο της Αθήνας

Η σύντροφός του δήλωσε άγνοια και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικό όρο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 39χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στην κατοχή του ένα όπλο και εκρηκτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως είχε στην κατοχή του το όπλο και τις σφαίρες για δική του προστασία και επικαλέστηκε μια παλιά βεντέτα. Απαντώντας σχετικά με τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ο 39χρονος φέρεται να δήλωσε άγνοια επιμένονταςπως δεν γνώριζε ότι τα μετέφερε.

Μάλιστα , εμφανίζεται να ανέφερε πως ανήκαν σε τρίτο πρόσωπο. Όπως φέρεται να είπε ο ίδιος νόμιζε πως το συγκεκριμένο πακέτο περιείχε φυσίγγια.

Εξηγήσεις στη δικαιοσύνη έδωσε και η σύντροφος του κατηγορούμενου η οποία συνελήφθη μαζί του. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε πλήρη άγνοια για το όπλο και τα εκρηκτικά σημειώνοντας πως τα είδε για πρώτη φορά όταν τα εντόπισαν οι αστυνομικοί. Μετά την απολογία της η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου