Πεσκόφ για το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται να «συνέλθει»

Πεσκόφ για το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται να «συνέλθει»

Τι ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει λεπτομερώς το «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόσθεσε όμως ότι το Κίεβο είναι ανάγκη να «συνέλθει» και να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα της πολιτικής που ασκεί.

Ο Ζελένσκι παρουσίασε σήμερα το «σχέδιο νίκης» του από πέντε σημεία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων να προσκληθεί άνευ όρων το Κίεβο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, καθώς και να δοθεί στην Ουκρανία ένα στρατηγικό μη πυρηνικό αποτρεπτικό πακέτο.

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, ο Ουκρανός ηγέτης υποστήριξε ότι, αν το σχέδιό του εφαρμοσθεί τώρα, μπορεί να είναι δυνατό να τελειώσει η σύγκρουση με τη Ρωσία όχι αργότερα από την επόμενη χρονιά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως το ουκρανικό σχέδιο είναι πιθανόν ένα «καμουφλαρισμένο» αμερικανικό σχέδιο με στόχο να χρησιμοποιηθεί το Κίεβο για να πολεμήσει «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» εναντίον της Ρωσίας.

«Όμως θα μπορούσε να υπάρξει εκεί ένα διαφορετικό σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να είναι πραγματικά ειρηνικό, το οποίο έγκειται στο να αντιληφθεί το καθεστώς του Κιέβου τη ματαιότητα της πολιτικής που ασκεί και να αντιληφθεί ότι είναι απαραίτητο να συνέλθει και να αντιληφθεί τις αιτίες που οδήγησαν σ' αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία εξακολουθεί να αντιτίθεται κατηγορηματικά στην ένταξη της Ουκρανίας το ΝΑΤΟ.