Euroleague: Ανώτερος ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Αρμάνι στο ΣΕΦ

Euroleague: Ανώτερος ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Αρμάνι στο ΣΕΦ

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 89-68

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Ολυμπιακό στην εφετινή Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ένα ήσυχο βράδυ στο ΣΕΦ, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, για την 3η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και με το τελικό 89-68 υποχρέωσαν τους Ιταλούς στη δεύτερη ήττα τους.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χάρη στην εκπληκτική του άμυνα και τον επιθετικό οίστρο των Βεζένκοβ και Φαλ προηγήθηκε με 7-0 μετά από μόλις 92 δευτερόλεπτα. Το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Μεσίνα δε χάλασε καθόλου τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι βρίσκοντας και άλλες λύσεις προηγήθηκαν με 14-4 (6’). Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι χαμήλωσαν το σχήμα και εκμεταλλευόμενοι βιαστικές επιλογές στην επίθεση, προσπέρασαν με 16-17, ωστόσο σε μόλις ένα λεπτό με καλάθια από ΜακΚίσικ και Παπανικολάου έκλεισαν την εναρκτήρια περίοδο με 23-17.

Η δημιουργία του Ντιμιτρίεβιτς και τα εύκολα καλάθια που έδινε στους συμπαίκτες του δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ παρά τα διαδοχικά καλάθια του «Σακ». Κι αυτό όμως δεν άργησε να συμβεί αφού η άμυνα άλλαξε ξαφνικά επίπεδο έντασης και στην επίθεση ο ΜακΚίσικ παρέσυρε και τους υπόλοιπους για το 33-24 (16’). Το ημίχρονο έκλεισε με τους Πειραιώτες να μην παίζουν καλά στη μπροστινή πλευρά του παρκέ, ωστόσο η καλή τους άμυνα τούς έστειλε στα αποδυτήρια προηγούμενους με 39-27.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Ρίτσι με 3/3 τρίποντα από τη γωνία βοήθησε τους συμπαίκτες να βρουν καλύτερο ρυθμό και να πλησιάσουν σε 45-41 (25’). Οι Πειραιώτες δεν είχαν διάθεση να καταστρέψουν όσα είχαν χτίσει μέχρι εκείνο το σημείο κάτι που φάνηκε άμεσα χάρη στην άμυνα, τον Βεζένκοβ, τον Παπανικολάου και τον Φουρνιέ (59-44, 29’).

Το πάθημα είχε γίνει μάθημα για τους παίκτες του Μπαρτζώκα και μπήκαν στην τελευταία περίοδο αρκετά συγκεντρωμένοι σε σχέση με το τρίτο δεκάλεπτο. Ακόμη κι αν κάτι δεν πήγαινε καλά στη μπροστινή πλευρά του παρκέ, η άμυνα ήταν τόσο καλή που δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν. Στο 34΄η διαφορά έφτασε το όριο των 19 πόντων (70-51) και η συνέχεια εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 89-68.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 39-27, 63-48, 89-68

Πηγή: gazzetta