«Αδίστακτος» χαρακτηρίζεται ο 50χρονος που συνελήφθη στην Πάτρα – Είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση

«Αδίστακτος» χαρακτηρίζεται ο 50χρονος που συνελήφθη στην Πάτρα – Είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση

Από την επίθεση το 2016 τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι η τότε σύζυγος του κομμωτή Έλενα Χριστοπούλου - Το 2009 είχε συμματάσχει σε ληστεία χρηματαποστολής

Πλούσιο είναι το ποινικό μητρώο του 50χρονου «πορτιέρη» νυχτερινών κέντρων από το Αίγιο, που συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ειδικότερα, στα σπίτια του 50χρονου στο κέντρο της Πάτρας και στο Ρίο βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- όπλα, φυσίγγια, μάσκες προσώπου και ζυγαρίες ακριβείας. Όπως αναφέρει το pelop.gr, πρόκειται για το άτομο που πυροβόλησε εν ψυχρώ τον κομμωτή των επωνύμων Πάνο Καλλίτση, τραυματίζοντας τον στον θώρακα και τα πόδια, κατά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2016 και ενώ ο κομμωτής μαζί με την τότε συζυγό του Έλενα Χριστοπούλου έμπαιναν με το αυτοκίνητό τους στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβητό.

Εκεί τους ανέμεναν δύο άτομα που άνοιξαν πυρ με σκοπό τη ληστεία. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι η Ελενα Χριστοπούλου, όταν ο 50χρονος πυροβόλησε το παράθυρο του συνοδηγού, προσπαθώντας να αποτρέψει τον οδηγό του οχήματος να βγει από το γκαράζ. Για την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απόπειρα ληστείας και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ωστόσο παραμένει άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, βρέθηκε λίγα χρόνια μετά εκτός φυλακής. Συνεργοί του ήταν ένας ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. και ένας Ιρακινός, που επίσης καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις.

Το Ιανουάριο του 2009 ο 50χρονος «αδίστακτος και αιμοσταγής» συλληφθείς, όπως χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές, είχε εμπλακεί σε ακόμα μια ένοπλη ληστεία με λεία περίπου ένα εκατ. ευρώ, πυροβολώντας και τραυματίζοντας στο πόδι υπάλληλο χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ. στην Δάφνη. Εκείνη την μερα τέσσερα άτομα ντυμένα με στολές υπαλλήλων φυσικού αερίου, περίμεναν την χρηματαποστολή. Στην συνέχεια, ένα σκαπτικό μηχάνημα έκοψε τον δρόμο στην χρηματαποστολή της εταιρείας, ένα τζιπ -το οποίο ήταν κλεμμένο- έφραξε τον δρόμο του από την πίσω πλευρά και στην συνέχεια με την δαγκάνα του σκαπτικού έσπασαν το παρμπρίζ του βαν της χρηματαποστολής και ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους -μία γυναίκα και έναν άνδρα- να βγουν έξω και στην συνέχεια να τους παραδώσουν τα χρήματα.

Τον Απρίλιο του 2010 συνελήφθη για τη ληστεία της χρηματαποστολής και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων Porsche και Aston Martin.