Γερμανία: «Η Ρωσία θα είναι σε θέση να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας»

Γερμανία: «Η Ρωσία θα είναι σε θέση να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας»

Ο επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών ενημέρωσε σχετικά την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Bundestag

Οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να επιτεθούν σε έδαφος του ΝΑΤΟ, το αργότερο μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.

O Μπρούνο Καλ ενημερώνοντας κοινοβουλευτική επιτροπή στο Βερολίνο, διέψευσε τις εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν δημάδια αποδυνάμωσης του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν υπάρχουν διακριτές ρωγμές στο σύστημα Πούτιν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Γερμανίας.

«Παρά τις μεμονωμένες επικρίσεις -για παράδειγμα, σχετικά με τις παραδόσεις πυρομαχικών -, δεν υπάρχει καμία ένδειξη, ότι το σύστημα κλονίζεται ή καταρρέει» πρόσθεσε ο Καλ. Συμπλήρωσε δε, ότι «οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να είναι σε θέση να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας».