Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνοντας κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνοντας κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Φθινοπωρινό θα γίνει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες

Ανομβρία και λίγες βροχοπτώσεις θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, ωστόσο από την Τετάρτη έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που θα φέρει ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει, τις επόμενες ημέρες θα δούμε ελάχιστες βροχοπτώσεις, κατά κανόνα προς τα ανατολικά τμήματα, εξαιτίας του αντικυκλώνα «Ωμέγα Εμποδιστής», που έχει καλύψει μεγάλο κομμάτι της νότιας και κεντρικής Ευρώπης και εμποδίζει τα συστήματα κακοκαιριών να έρθουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η πτώση της θερμοκρασίας που έρχεται από την Τετάρτη, θα είναι ιδιαιτέρως αισθητή, καθώς ο «Ωμέγα Εμποδιστής» δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες, για να ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φθάνουν τα 6 με 7, τοπικά και 8 μποφόρ. Το ίδιο σύστημα φέρνει ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει κατακόρυφα ο υδράργυρος στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου. Αρκετή ψύχρα θα έχει σύμφωνα με τον μετεωρολόγο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.