«Σφραγίστηκε» λούνα παρκ στα Γρεβενά μετά από καταγγελία του πατέρα του Γιάννη

«Σφραγίστηκε» λούνα παρκ στα Γρεβενά μετά από καταγγελία του πατέρα του Γιάννη

Όλες οι άδειες πιστοποίησης που έχει εκδόσει η εταιρεία που ελέγχεται για την τραγωδία στη Χαλκιδική έχουν ανακληθεί - Άγνοια δήλωσε ο δήμος

Λούνα παρκ που είχε ανοίξει στα Γρεβενά, σφραγίστηκε μέσα σε ένα 24ωρο, μετά από καταγγελία που έκανε ο πατέρας του άτυχου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του σε αντίστοιχο πάρκο της Χαλκιδικής.

Ο ιδιοκτήτης των παιχνιδιών εμφάνισε πιστοποιήσεις από την ίδια εταιρία που ελέγχεται για την τραγωδία της Χαλκιδικής, χαρτιά που πλέον είναι άκυρα μετά από απόφαση του εθνικού συστήματος διαπίστευσης. «Δεν το γνώριζα» ισχυρίζεται ο δήμαρχος Γρεβενών. «Είμαστε σε απόγνωση μας κλείνουν όλους», λένε οι επαγγελματίες του κλάδου. Με απόφαση του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης έχουν αποσυρθεί όλες οι πιστοποιήσεις που είχε δώσει στους ιδιοκτήτες λουνα παρκ η συγκεκριμένη εταιρία που ελέγχεται για την τραγωδία στο λουνα παρκ της Χαλκιδικής.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κανένα λουνα παρκ δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή στη χώρα, αφού το 90% των πάρκων είχε δικές της πιστοποιήσεις. Όμως ο δήμαρχος Γρεβενών δεν το γνώριζε. Οι ιδιοκτήτες των λουνα παρκ ζητούν άμεσα μέτρα από το υπουργείο Aνάπτυξης. Την ίδια ώρα η έρευνα για την τραγωδία στο πάρκο στο Πευκοχώρι συνεχίζεται. Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματικές διώξεις σε τρία άτομα ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και άλλους κατηγορούμενους.