Καταδικασμένος σε ισόβια για ναρκωτικά το 2008 ο 39χρονος Αλβανός που συνελήφθη με εκρηκτικά στη Σωκράτους

Καταδικασμένος σε ισόβια για ναρκωτικά το 2008 ο 39χρονος Αλβανός που συνελήφθη με εκρηκτικά στη Σωκράτους

Είχε αποφυλακιστεί το 2015 - Δείτε βίντεο από τη σύλληψή του

Γνώριμος των διωκτικών Αρχών είναι ο 39χρονος οδηγός του πολυτελούς SUV, που κινούνταν στο κέντρο της Αθήνας και αφού ακινητοποιήθηκε απ' την Αστυνομία στην οδό Σωκράτους, μέσα βρέθηκαν εκρηκτικά και πυροκροτητές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 39χρονος Αλβανικής υπηκοότητας καταδικαστεί σε ισόβια το 2008 για υποθέσεις ναρκωτικών, όμως αποφυλακίστηκε το 2015. Τώρα εξετάζεται, αν τα υλικά που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του, προορίζονταν για κάποιο επόμενο χτύπημα. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και το όπλο που είχε πάνω του ο 39χρονος, ένα Τοκάρεφ. Μαζί με τον 39χρονο προσήχθη και 33χρονη σύζυγός του, που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 15:30, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο το λευκό SUV στην οδό Σωκράτους, μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πειραιώς στην Ομόνοια για τυχαίο έλεγχο στο όχημά τους. Στον σωματικό έλεγχο εντοπίστηκε το όπλο που είχε στην κατοχή του ο 39χρονος και άμεσα σήμανε συναγερμός. Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος στο αυτοκίνητο και εντοπίστηκε κρυμμένο ένα πακέτο με δύο κομμάτια εκρηκτικής ύλης, καθώς και πυροκροτητές.