Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η υπόθεση διαφθορας στην Κέρκυρα

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η υπόθεση διαφθορας στην Κέρκυρα

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων - Στο «μικροσκόπιο» και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που ενδεχομένως έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος

Παραγγελία για να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση διαφθοράς στην Κέρκυρα, έδωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αρχή έχει προχωρήσει σε προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται. Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων, που ενδεχομένως έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος. Σύμφωνα με τις Αρχές, τα μέλη του κυκλώματος διευθετούσαν, με το αζημίωτο, στην Εφορία φορολογικές υποθέσεις που χαρακτηρίζονταν προβληματικές.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία της ΑΑΔΕ και ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας και ένας λογιστής.

Μαρία Ζαχαροπούλου