Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 18 νεκροί και 92 τραυματίες

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 18 νεκροί και 92 τραυματίες

Σύμφωνα με λιβανέζικες πηγές ασφαλείας η συγκεκριμένη περιοχή πλήττεται για πρώτη φορά

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε απόψε σε δύο αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και άλλοι 92 να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στο στόχαστρο μπήκαν οι γειτονικές, πυκνοκατοικημένες συνοικίες Ρας αλ Νάμπεχ και Νουέιρι. Η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου έδειξε πυκνό καπνό να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα. Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας είπε ότι ο στόχος ήταν τουλάχιστον ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ. Δεν είναι σαφές για ποιο πρόσωπο πρόκειται. Η περιοχή αυτή δεν είχε πληγεί ποτέ προηγουμένως από το Ισραήλ και απέχει πολύ από τα νότια προάστια, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, που έχουν βομβαρδιστεί επανειλημμένως.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο ένας από τους βομβαρδισμούς έγινε δίπλα σε ένα πρατήριο καυσίμων. Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την επίθεση αυτή. Νωρίτερα εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης για τα νότια προάστια της Βηρυτού, για συγκεκριμένα κτίρια.