Πλημμύρισε η έρημος Σαχάρα – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες με νερά που ξεχύνονται μέσα από τους αμμόλοφους

Πλημμύρισε η έρημος Σαχάρα – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες με νερά που ξεχύνονται μέσα από τους αμμόλοφους

Το φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια

Οι έντονες βροχοπτώσεις στο Μαρόκο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, είχαν ως αποτέλεσμα να... πλημμυρίσει η έρημος Σαχάρα μετατρέποντας τους αμμόλοφους σε μια μίνι όαση.

Η έρημος στα νοτιοανατολικά της χώρας ίναι από τα πιο άνυδρα μέρη στη γη και σπάνια βρέχει στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια που η περιοχή έχει βιώσει μεγάλη βροχή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση του Μαρόκου δήλωσε ότι οι βροχοπτώσεις διάρκειας δύο ημερών τον Σεπτέμβριο ξεπέρασαν τον ετήσιο μέσο όρο σε αρκετές περιοχές, που συνήθως δέχονται λιγότερα από 250 χιλιοστά (10 ίντσες) βροχής ετησίως, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Τάτα, η οποία επλήγη ιδιαίτερα. Στην Ταγκουνίτ, ένα χωριό περίπου 450 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Ραμπάτ, καταγράφηκαν περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχής σε μόλις 24 ώρες.

Οι καταιγίδες δημιούργησαν εντυπωσιακές εικόνες με νερά που ξεχύνονταν μέσα από τους αμμόλοφους της Σαχάρας, ανάμεσα σε κάστρα και την έρημη χλωρίδα. Οι δορυφόροι της NASA κατέγραψαν νερά να πλημμυρίζουν τη λίμνη Ιρίκι, μια διάσημη λίμνη, ανάμεσα στη Ζαγκορά και την Τάτα που παρέμενε ξερή για 50 χρόνια.