Το «τελευταίο αντίο» είπαν στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα

Το «τελευταίο αντίο» είπαν στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα

Πάρα πολύς κόσμος έδωσε το παρόν στο λαϊκό προσκήνυμα που προηγήθηκε προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι, ευχόμενοι όλοι να έχει ένα καλό και μελωδικό ταξίδι

Το «τελευταίο αντίο» είπαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο σπουδαίος δημιουργός έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών. Η σορός του εκτέθηκε από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα και στις 16:00 τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία. Όλη την ημέρα πέρασε από το παρεκκλήσι του νεκροταφείου πάρα πολύς κόσμος, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι, ευχόμενοι όλοι να έχει ένα καλό και μελωδικό ταξίδι. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, όχι μόνο για το έργο του, αλλά και για την ανθρωπιά του, για την καλοσύνη του, για το ήθος και για τη ζεστασιά, αλλά και το χέρι βοηθείας που έτεινε σε όλα τα χρόνια της ζωής του, σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε.

Η Λουκίλα Καρρέρ σύζυγος του Μίμη Πλέσσα δήλωσε πως «ο πόνος είναι πόνος και γι’ αυτό πρέπει να τον πενθήσουμε έτσι όπως θέλουμε, με κλειστές κάμερες, μακριά από τα φώτα». Από την πελυρά του ο Γιώργος Κατσαρός δήλωσε πως, «έχασα έναν φίλο, έναν αδελφό. Εκτός από συνάδελφος υπήρξε αδελφός, που έχουμε υποχρέωση εμείς όλοι που μένουμε να υπερασπιστούμε το ρεπερτόριό του και να εξακολουθήσουμε να ακούμε τα τραγούδια του Μίμη, τα τραγούδια του Μίμη που δεν υπάρχει τραγούδι που να μην έχει γίνει επιτυχία. Είναι ό, τι καλύτερο έχει αφήσει στο ελληνικό τραγούδι. Αιωνία του η μνήμη».