Ο τυφώνας Μίλτον απειλεί με μεγάλες καταστροφές τη Φλόριντα – Η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Πολιτείας

Ο τυφώνας Μίλτον απειλεί με μεγάλες καταστροφές τη Φλόριντα – Η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Πολιτείας

Οι Αρχές περιμένουν, ότι όταν φθάσει στην κορύφωσή του, οι άνεμοι θα κινούνται μεταξύ των 280 και 350 χλμ/ώρα και το νερό θα ξεπερνά σε ύψος τα 3 μέτρα

Σε ύψιστο συναγερμό έχει τεθεί η Πολιτεία της Φλόριντα εξαιτίας της επικείμενης επέλασης του ισχυρότατου τυφώνα Μίλτον.

Οι προειδοποιητικές ενημερωτικές αναφορές για την καταιγίδα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της δυτικής ακτής της Φλόριντα και ένα μεγάλο μέρος της Πολιτείας, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής ακτής. Πρόκειται για μια περιοχή που πιάνει την ακτογραμμή μεταξύ Τάμπα και Φορτ Μάγιερς. Οι αρχές έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι, γεγονός που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Πολιτείας, ενώ το γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες με αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Με ταχύτητα ανέμων που αγγίζει τα 260 χλμ/ώρα, οι Αρχές προειδοποιούν, ότι μπορεί να είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν περάσει από τον κόλπο της Τάμπα τα τελευταία 100 χρόνια. Οι Αρχές περιμένουν, ότι όταν ο τυφώνας θα φθάσει στην κορύφωσή του, οι άνεμοι θα κινούνται μεταξύ των 280 και 350 χλμ/ώρα και το νερό θα ξεπερνά σε ύψος τα 3 μέτρα.