Κυκλώνας Μίλτον: Ο πιο καταστροφικός που θα πλήξει την Φλόριντα εδώ και 100 χρόνια – Το νερό μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4,5 μέτρα, καλύπτοντας τα πάντα

Κυκλώνας Μίλτον: Ο πιο καταστροφικός που θα πλήξει την Φλόριντα εδώ και 100 χρόνια – Το νερό μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4,5 μέτρα, καλύπτοντας τα πάντα

Δείτε την εντυπωσιακή προσομοίωση

Εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα καθώς εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τον κυκλώνα Μίλτον, τον πιο καταστροφικό που θα πλήξει την πολιτεία εδώ και 100 χρόνια.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες, και ισχυρούς ανέμους.

Στις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο του τυφώνα Μίλτον το νερό μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4,5 μέτρα, καλύπτοντας τα πάντα.

Δείτε την εντυπωσιακή προσομοίωση από μετεωρολόγο:

 

«Το μπροστινό μέρος του επιβραδύνει πιο γρήγορα από το πίσω μέρος του. Έτσι είναι σαν μποτιλιάρισμα. Ένα αυτοκίνητο αρχίζει να επιβραδύνει και μετά τα άλλα αυτοκίνητα συσσωρεύονται πίσω του. Είναι ένα ισοδύναμο με αυτό».

«Το σχήμα του ίδιου του κόλπου της Τάμπα επιδεινώνει επίσης αυτό το φαινόμενο», εξήγησε ο Εμάνουελ, καθώς το στενό άνοιγμα και το κανάλι του ενισχύει περαιτέρω τη συσσώρευση του κύματος και το εξαπλώνει στη γύρω περιοχή.

«Το νερό συσσωρεύεται δεξιά και αριστερά. Πρέπει να συμπιέσει όλη αυτή την ενέργεια σε όλο και μικρότερα σημεία και κυριολεκτικά απλώς διοχετεύεται», είπε.

Τέλος, αν ο Μίλτον «προσγειωθεί» ακριβώς βόρεια της Τάμπα, η αριστερόστροφη περιστροφή του θα ρίξει τον άνεμο και τα κύματα απευθείας στον κόλπο – ένας ακόμα παράγοντας που οδήγησε τον Εμάνουελ να συμφωνήσει με την εκτίμηση της Karen Clark and Co. ότι η Τάμπα αντιμετωπίζει κινδύνους από κύματα που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη πόλη των ΗΠΑ.

 

Η περιοχή έχει γίνει μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Φλόριντα από τότε που χτυπήθηκε για τελευταία φορά από τυφώνα, γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς να φοβούνται ότι οι κάτοικοι μπορεί να μην έχουν επίγνωση του τι μπορεί να έρθει και να αγνοήσουν τις εντολές εκκένωσης.

«Δυστυχώς, θα υπάρξει πιθανώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που θα αρνηθούν να φύγουν, όταν τους ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή», δήλωσε ο Εμάνουελ.