Εντοπίστηκαν δύο λαθροκυνηγοί που σκότωσαν ελαφάκι στη Ρόδο

Εντοπίστηκαν δύο λαθροκυνηγοί που σκότωσαν ελαφάκι στη Ρόδο

Το άτυχο ζώο αποτελεί σύμβολο του νησιού και ανήκει στα προστατευόμενα είδη

Σοκ, αποτροπιασμό και οργή προκαλεί στη Ρόδο ενέργεια που έγινε το περασμένο Σάββατο 5 Οκτωβρίου από δύο άτομα, τα οποία φέρονται να σκότωσαν ένα ελαφάκι στον δρόμο που οδηγεί από το Φουντουκλί προς τον Προφήτη Ηλία.

Τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν από δύο κοπέλες (εθελόντριες) που κινούνταν στην περιοχή με το όχημά τους, οι οποίες όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, άρχισαν να φωνάζουν και να ζητούν εξηγήσεις. Οι λαθροκυνηγοί τα έχασαν και πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν. Στον έναν μάλιστα, μέσα στον πανικό του, έπεσε η καραμπίνα από τα χέρια, την οποία και πήραν στη συνέχεια οι κοπέλες, προκειμένου να την παραδώσουν στην Αστυνομία.

Το περιστατικό δημοσιοποίησαν οι ίδιες και η ακτιβίστρια Τριανταφυλιά Μαύρου, ενημερώνοντας αντίστοιχα Δασαρχείο και Αστυνομία. Στην καταγγελία που συνοδεύτηκε από φωτογραφίες και βίντεο αναφέρεται: «Περιοχή Φουντουκλί Ρόδου. Δύο εθελόντριες που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή άκουσαν έναν πυροβολισμό και είδαν δύο άντρες να σέρνουν ένα ελάφι το οποίο μόλις είχαν εκτελέσει. Οι εθελόντριες άρχισαν να τους φωνάζουν και να κορνάρουν με το αμάξι τους. Οι κυνηγοί πανικόβλητοι άφησαν το ελάφι και τρέχοντας τούς έπεσε η καραμπίνα από τα χέρια. Οι εθελόντριες, αφού έκλεισαν το όπλο στο αμάξι, επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ζώου. Άμεσα ενημερώθηκε το 100 και το Δασαρχείο. Το ζώο είναι το Πλατώνι της Ρόδου. Γνωστό ως Dama Dama και σύμβολο του νησιού μας. Ένα προστατευμένο είδος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι αρμόδιες υπηρεσίες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των εμπλεκομένων και άμεσα ξεκίνησε από το Δασαρχείο και την Αστυνομία η αναζήτησή τους, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Ρόδου. Το Δασαρχείο έχει κατασχέσει ήδη την καραμπίνα και το αυτοκίνητο. Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου, ξεκαθαρίζοντας πως οι εμπλεκόμενοι δεν είναι μέλη του.