Ένα «υποκατάστατο» ανέβηκε στο Διαδίκτυο προκειμένου να καλύψει το κενό που είχε αφήσει πίσω του
Το Kickass Torrents, η ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο από ποτέ. Ωστόσο, αυτοί που σίγουρα θα δυσαρεστηθούν από αυτή την είδηση είναι οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.
Ένα «υποκατάστατο» ανέβηκε στο Διαδίκτυο προκειμένου να καλύψει το κενό που είχε αφήσει πίσω του το KAT, ενώ ένας μεγάλος αριθμός proxies κατάφεραν να επιβιώσουν του κλεισίματος. Η ομάδα του KAT δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, παρά το γεγονός ότι το ιδρυτικό μέλος του, ο Ουκρανός Αρτέμ Βολίν, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Πολωνία.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η ομάδα του KAT φαίνεται πως έμαθε από τα λάθη που άλλοι είχαν ήδη μάθει για λογαριασμό τους. Το Kickass Torrents χρησιμοποιούσε σέρβερς οι οποίοι βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, κάτι που όπως φαίνεται δεν ήταν και η σοφότερη των επιλογών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας The Verge, κάποια ανώνυμη πηγή απέστειλε λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο ιστότοπο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο βέβαια είχε ως αποστολέα το KAT.am. Όπως αναφέρεται στο email, η ιστοσελίδα «φιλοξενείται σε πολλούς cloud διακομιστές με σκοπό να αποτρέπεται ο αποκλεισμός της και τα αρχεία βρίσκονται καλά κρυμμένα πίσω από τον πάροχο διαδικτυακής ασφάλειας CloudFlare».
Η ανώνυμη πηγή υποσχέθηκε ότι η νέα ιστοσελίδα «θα φιλοξενεί τη πλήρη βάση δεδομένων του KAT, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων και πληροφοριών των χρηστών του».
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε συνεργασία με διάφορους αστυνομικούς φορείς είχαν καταφέρει την περασμένη εβδομάδα να «κατεβάσουν» το Kickass Torrents. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, τόσο η Apple όσο και το Facebook έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό και την ξαφνική σύλληψη του 30χρονου Βολίν.
«Στις 31 Ιουλίου του 2015, αρχεία τα οποία παρείχε η Apple έδειξαν ότι ο λογαριασμός me.com χρησιμοποιήθηκε για κάποια αγορά στο iTunes. Τα αρχεία έδειξαν επίσης ότι η ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιήθηκε στην ίδια ημέρα για πρόσβαση στην σελίδα του Kicass στο Facebook», αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget.
«Από το 2012 οπότε και το Kickass άρχισε να δέχεται δωρεές στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin, 72.767 δολάρια μεταφέρθηκαν σε έναν Coinbase λογαριασμό στο όνομα του Βολίν. Το ίδιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι ήταν καταχωρημένο στην ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου me.com».
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Inquirer, τόσο η Apple όσο και το Facebook αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν στον εντοπισμό του Βολίν.