Προφυλακίστηκε ο 31χρονος που σκοτώνε αδέσποτα ζώα στο Βόλο

Προφυλακίστηκε ο 31χρονος που σκοτώνε αδέσποτα ζώα στο Βόλο

Απορρίφθηκε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, ο 31χρονος κατηγορούμενος για θανάτωση κατ’ εξακολούθηση έξι αδέσποτων ζώων (πέντε γάτες και ένα σκυλί) και τον τραυματισμό άλλων τριών, στο Βόλο.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Νίκου Μόσχου, να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και να διενεργηθούν ειδικά ψυχομετρικά τεστ, ώστε να αποδειχθεί η ψυχιατρική κατάσταση του 31χρονου και να γίνει εγκλεισμός του σε ψυχιατρικό ίδρυμα και όχι σε σωφρονιστικό κατάστημα.

 

Υποστήριξε ότι, λόγω της βεβαρυμένης ψυχιατρικής κατάστασής του, δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσει κανείς μαζί του, ενώ επισήμανε ότι ο εγκλεισμός ενός τέτοιου ατόμου σε φυλακή, δεν θα του κάνει καλό.

Οι γονείς του, σύμφωνα με το gegonotanews.gr, ζήτησαν να υπάρξει εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν πως αυτό μπορεί να συμβεί στην ψυχιατρική του Κορυδαλλού.

Στον ανακριτή οι γονείς του 31χρονου κατέθεσαν ότι αρχικά την περίεργη συμπεριφορά που έδειχνε ο γιος τους, την απέδιδαν στην χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν αντιλήφθηκαν αμέσως τα ψυχιατρικής φύσης σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η σοβαρότητα της κατάστασης άρχισε να γίνεται πιο αντιληπτή, όταν το 2021 ο 31χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε ως επιδειξίας. Από τότε, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή μπορούσε να είναι λειτουργικός και να ζει μια φυσιολογική ζωή, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο τελέστηκαν και οι αξιόποινες πράξεις θανάτωσης και τραυματισμού αδέσποτων ζώων, δεν λάμβανε την αγωγή του.

Να σημειωθεί, ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου είχαν συγκεντρωθεί φιλόζωοι, που σε δηλώσεις του, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του 31χρονου, στον οποίο, πέραν της ποινικής διάστασης της υπόθεσης, έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.