Νεκρός ο διοικητής του αρχηγείου της Χεζμπολάχ μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό

Νεκρός ο διοικητής του αρχηγείου της Χεζμπολάχ μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό

Πέντε ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι IDF

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τον Σουχαΐλ Χουσεϊν Χουσεϊνί, τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ σε έναν βομβαρδισμό στην περιοχή της Βηρυτού, ανέφεραν σε μία σημερινή ανακοίνωσή τους.

«Ο Χουσεϊνί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις μεταφορές όπλων μεταξύ του Ιράν και της Χεζμπολάχ και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή του προηγμένου οπλισμού μεταξύ των μονάδων της Χεζμπολάχ, επιβλέποντας τόσο τη μεταφορά όσο και την κατανομή αυτών των όπλων», ανέφερε ο IDF.

 

Ο ισραηλινός στρατός σημείωσε ότι ήταν «υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό και την υλικοτεχνική διαχείριση των πιο ευαίσθητων σχεδίων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών σχεδίων της οργάνωσης και άλλων ειδικών επιχειρήσεων, όπως ο συντονισμός τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του κράτους του Ισραήλ από τον Λίβανο και τη Συρία».

Νωρίτερα τη νύχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι πέντε ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς στο κεντρικό Ισραήλ.

Κάποιες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα και οι υπόλοιπες έπεσαν σε ανοιχτό έδαφος, σύμφωνα με τον στρατό. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές.

Οι IDF πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες για τους πολίτες μετά την επίθεση.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι είχαν στόχο τη βάση Γκλιλότ των IDF κοντά στο Τελ Αβίβ.

Η βάση φιλοξενεί τη Μονάδα Πληροφοριών Σημάτων 8200 των IDF και γειτνιάζει με το αρχηγείο της Μοσάντ.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 190 βλήματα προς το Ισραήλ από τον Λίβανο τη Δευτέρα, μέχρι τις 11 μ.μ. τοπική ώρα (4 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Σε διάφορες δηλώσεις της, η Χεζμπολάχ είπε ότι στόχευε συγκεντρώσεις στρατιωτών και ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες.