Στόχος νέου ισραηλινού βομβαρδισμού στη Βηρυτό έγινε ο διάδοχος του Νασράλα – Άγνωστη η τύχη του

Στόχος νέου ισραηλινού βομβαρδισμού στη Βηρυτό έγινε ο διάδοχος του Νασράλα – Άγνωστη η τύχη του

Ο Χασίμ Σαφί αλ-Nτιν ήταν εξάδελφος του ηγέτη της Χεζμπολάχ και εντάχθηκε στην οργάνωση λίγο μετά την ίδρυσή της το 1985

Το Ισραήλ πραγματοποίησε «βομβαρδισμό ακριβείας» στη Βηρυτό το βράδυ της Τετάρτης με στόχο τον επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της Χεζμπολάχ, Χασίμ Σαφί αλ-Nτιν, ανέφεραν τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Ο Χασίμ Σαφί αλ-Nτιν είναι ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα ως ηγέτης της Χεζμπολάχ. Ισραηλινός αξιωματούχος είπε, ότι ο βρισκόταν σε ένα καταφύγιο, σε μεγάλο βάθος από την επιφάνεια του εδάφους και δεν είναι ακόμη σαφές, εάν σκοτώθηκε στην επίθεση. Ο Σαφί αλ-Nτιν βρίσκεται στη λίστα του State Department ως Ειδικά Χαρακτηρισμένος Παγκόσμιος Τρομοκράτης. Μπήκε στη λίστα τον Μάιο του 2017.

Το ισραηλινό πλήγμα έλαβε χώρα σε ένα προάστιο νότια της Βηρυτού, όπου βρίσκονται πολλές υποδομές της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του λιβανέζικου Τύπου, το χτύπημα του Ισραήλ ήταν πολύ ισχυρότερο, από αυτό που σκότωσε τον Νασράλα την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Σαφί αλ-Nτιν ήταν εξάδελφος του Νασράλα και εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ λίγο μετά την ίδρυσή της το 1985. Έκτοτε ανήλθε ταχύτατα στα ανώτερα αξιώματα και έφθασε να θεωρείται διάδοχος του Νασράλα. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, έφθασε σήμερα Παρασκευή στη Βηρυτό, την ώρα που το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς του εναντίον της Χεζμπολάχ μετέδωσε το κρατικό λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI.