Τέλος στην «κόντρα» των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη για την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έβαλε ο Νίκος Πλακιάς

Τέλος στην «κόντρα» των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη για την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έβαλε ο Νίκος Πλακιάς

«Η φωνή σας να ακουστεί έως τον ουρανό» έγραψε στα social media αποσύροντας τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών

Τέλος στην κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, με αφορμή το εισιτήριο για την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στη μνήμη των 57 νεκρών, έβαλε ο Νίκος Πλακιάς, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα ενότητας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Νίκος Πλακιάς ο οποίος έχασε στις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ανέβασε μία ανάρτηση στα social media λέγοντας «ναι» στην απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μουσείων, που είχε γνωμοδοτήσει θετικά στο σχετικό αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για τη διοργάνωση της συναυλίας. «Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει. Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση» ανέφερε αρχικά για να στείλει στη συνέχεια μήνυμα ενότητας.

Απευθυνόμενος στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, τους κάλεσε να βάλουν όσο πιο πολύ δύναμη μπορούν στη φωνή τους, για να ακουστεί έως τον ουρανό. Τέλος, ευχήθηκε από καλή επιτυχία από την καρδιά του. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει. Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση. Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Τανια Τσανακλίδου, Φοίβο Δεληβοριά, Κοινοί Θνητοί. Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου».


Σημειώνεται πως νωρίτερα, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων άναψε το πράσινο φως στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση, στις 11 Οκτωβρίου, συναυλίας μνήμης.

Δύο ώρες πριν από την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Πλακιάς εξηγούσε ότι κατέβασε ανάρτησή του στο «Χ» για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. «Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Οπότε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πώς να γίνει και αν γίνει» έγραψε.