Εξαπάτησε ηλικιωμένη σε χωριό της Θεσπρωτίας και συνελήφθη με την… λεία του που ήταν 5.000 ευρώ και χρυσαφικά

Εξαπάτησε ηλικιωμένη σε χωριό της Θεσπρωτίας και συνελήφθη με την… λεία του που ήταν 5.000 ευρώ και χρυσαφικά

Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών απέτρεψε την εγκληματική ενέργεια

Συνελήφθη το μεσημέρι από άνδρες της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας Βούλγαρος που είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» σε υπόθεση τηλεφωνικής άπατης, την στιγμή που τα παρέλαβε από ηλικιωμένη, σε χωριό της Θεσπρωτίας, 5.000 ευρώ και χρυσαφικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η παρατηρητικότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οδήγησαν στη σύλληψη του 51χρονου Βούλγαρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και απάτη.

Είχε προηγηθεί πλήθος καταγγελιών, σχετικά με άτομα που τηλεφωνούσαν σε πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, τα οποία παρίσταναν τους αστυνομικούς, καλώντας τους να καταβάλουν χρηματικά ποσά, ώστε να μην υποστούν τις συνέπειες του νόμου συγγενικά τους πρόσωπα, εξαιτίας δήθεν τροχαίου ατυχήματος που είχαν προκαλέσει, από το οποίο είχε επέλθει σοβαρός τραυματισμός ατόμου.

Για τη διερεύνηση των καταγγελιών συγκροτήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία, ύστερα από αναζητήσεις, εντόπισε ένα ύποπτο αυτοκίνητο και το έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο συλληφθείς προσέγγισε μια ηλικιωμένη γυναίκα και παρέλαβε μία χαρτοσακούλα με 5.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ. Λίγο νωρίτερα, συνεργός του είχε τηλεφωνήσει στην 80χρονη και της ζήτησε χρήματα, με την δικαιολογία ότι ο εγγονός της έχει προκαλέσει τροχαίο.

Άμεσα οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό, ενώ το περιεχόμενο της σακούλας αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε επιπλέον, ότι ο Βούλγαρος είχε εισέλθει στη χώρα μας σήμερα, πρώτες πρωινές ώρες, και δρούσε ως «εισπράκτορας» στο πλαίσιο συμμορίας η οποία είχε συσταθεί με σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών του συνεχίζεται.