Θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Σειρήνες ηχούν στο νότιο Ισραήλ και στην Ιερουσαλήμ - Δείτε βίντεο

Το Ιράν επιτέθηκε τελικά στο Ισραήλ εξαπολύοντας βαλλιστικούς πυραύλους, ως αντίποινα για την εισβολή στον Λίβανο, που έχει στόχο την εξολόθρευση της φιλοϊρανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Σειρήνες ηχούν στο νότιο Ισραήλ και στην Ιερουσαλήμ, με τον στρατό να είναι σε ετοιμότητα. Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν, ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ. Προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα. Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε «πύραυλους στο Τελ Αβίβ» στο Ισραήλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν, πως μια αναμενόμενη ιρανική πυραυλική επίθεση ενδέχεται να είναι μεγάλης κλίμακας, λέγοντας στους Ισραηλινούς να είναι έτοιμοι να αναζητήσουν καταφύγιο σε τέτοιο ενδεχόμενο. «Παρακολουθούμε σοβαρά την απειλή. Ζητάμε από το κοινό να ακολουθήσει τις οδηγίες του στρατού. Η επίθεση από το Ιράν θα μπορούσε να είναι ευρείας εμβέλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF Ντανιέλ Χαγκάρι.

Κάλεσε τους πολίτες να είναι έτοιμοι να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλείς τοποθεσίες όταν ηχήσουν σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. Σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ, Λόιντ Όστιν και Γιόαβ Γκάλαντ συνομίλησαν για την απειλή μιας ιρανικής πυραυλικής επίθεσης και την ετοιμότητα το Ισραήλ να αμυνθεί.